В Івано-Франківській області безпека дітей – спільна справа

В Івано-Франківській області безпека дітей – спільна справа

20.07.14 11:37 0 1043
Про безпеку дітей на дорогах укотре розповідають інспектори з профілактичної роботи ВДАІ по обслуговуванню Коломийського, Калуського та Рогатинського районів, проводячи профілактичні заходи у літніх таборах відпочинку.

Згідно графіка відвідування дитячих оздоровчих закладів області інспектори двічі на місяць проводять профілактичні бесіди з дітьми про важливість дотримання Правил дорожнього руху. Основним завданням є нагадати дітям, що їхня безпека прямо залежить від їхньої поведінки. Статистика дорожньо-транспортних пригод поділяється на два види: ДТП з участю дітей та ДТП, скоєні з вини дітей. Коли ми говоримо про участь дітей у ДТП то йдеться про вину дорослих. Мається на увазі водіїв, які через власні помилки допускають ДТП, в яких травмуються діти як в якості пасажирів так і пішоходів, велосипедистів, скутеристів і т.д. В таких випадках вини дітей немає. Але коли через неуважність дітей стаються нещасні випадки, тоді ми всі шукаємо винних у тому, що сталося. І все таки доходимо висновку про те, що це знову ж таки вина дорослих. Значить не навчили не застерегли, вчасно не нагадали… Щоб цього не трапилося ми звертаємося до батьків, до вчителів, вихователів, щоб проводили профілактичну роботу з дітьми, вчили і, головне, обговорювали проблеми і випадки аварійності з участю їхніх вихованців на виховних годинах, шкільних лінійках, батьківських зборах, щоб надалі прикрих випадків не повторювалося, а також на цих прикладах застерігати від біди інших.

Тому Державтоінспекція застерігає дотримуватися Правил дорожнього руху, та не залишатися байдужими до проблем аварійності з участю дітей. Адже статистика переконує, де є прогалини у вихованні та навчанні дітей – там стаються нещастя!

Пре-служба УДАІ УМВС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ