Правоохоронцям Львова допомагатиме

Правоохоронцям Львова допомагатиме "ЛОЦМАН" - оперативний та неупереджений

20.07.14 15:27 0 1176
У приміщенні чергової частини Львівського міського управління міліції, 18 липня, відбулась презентація нового Львівського оперативного Центру Миттєвого Адміністрування Нарядів міліції (ЛОЦМАН). Наказ про його створення підписав начальник Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія.

Про те, що таке ЛОЦМАН, які його функції і про його подальший розвиток, розповів начальник штабу Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Юрій Гладун.

За його словами, при створенні «ЛОЦМАН» за основу взяли досвід поляків в частині реагування поліції на виклики громадян. Мета введення в дію системи – оптимізація контролю за розміщенням нарядів, відтак – і зменшення часу на прибуття правоохоронців на виклик.

Для цього всі наряди міліції наразі підпорядковані напряму Львівському міському управлінню внутрішніх справ. Тепер схема виглядає так: громадяни телефонують зі зверненням на лінію 102, оператор опрацьовує інформацію, передає її нарядам. Той наряд, котрий перебуває найближче – негайно реагує на повідомлення.

– Фактично, ми усунули проміжну ланку між заявником та нарядом міліції. Все обладнання, до речі, придбане на кошти громади міста – ми співпрацюємо і з міським головою, і з депутатами. І дуже вдячні їм за допомогу, – зазначив Юрій Гладун.

Завдяки новій системі всі звернення реєструються в електронному форматі, інформація моментально опрацьовується, паралельно заноситься у базу, складається робоча картка заяви – і жодне звернення не залишається без реагування. В режимі «онлайн» черговий отримує інформацію, яку набирає оператор, і дає команду найближчим нарядам міліції.

Наступним етапом роботи системи є GPS-навігація. Кожен правоохоронець, котрий заступає на службу, буде мати при собі датчик. За його допомогою черговий зможе відслідковувати всі пересування нарядів правоохоронців. Інформація з усіх таких датчиків буде візуалізуватися на карті Львова, тож черговий в онлайн-режимі зможе бачити де який міліціонер і наряд перебуває.

Ще один етап – це відеоспостетереження. Він передбачає встановлення відеокамер по усьому місту, а також закріплення камери відеоспостереження на форменному одязі правоохоронців. Це дасть можливість в режимі реального часу спостерігати за ситуацією у місті. Крім того, це буде і профілактикою злочинності, і ще більш ефективне керування нарядами.

– На цьому етапі запровадження системи ЛОЦМАН ми вже маємо зменшення часу реагування, централізоване керування нарядами, стовідсоткове реагування на кожне звернення громадян, можливість аналізувати та прогнозувати ситуацію зі злочинністю у Львові, – наголосив Юрій Гладун.

ВЗГ ГУМВС України

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ