У Львівській області рятувальники провели комплексні показові навчання щодо безпечного відпочинку на воді

У Львівській області рятувальники провели комплексні показові навчання щодо безпечного відпочинку на воді

20.07.14 13:38 0 1039
17 липня Головне управління ДСНС України у Львівській області провело на місцевому озері Миколаївського району показові навчання щодо безпечного відпочинку на воді та надання першої медичної допомоги потерпілим.

Захід відбувся за участі рятувальників, водолазів, медиків, представників правоохоронних органів, місцевого самоврядування, власників пляжу визначеного озера та представників засобів масової інформації.

За легендою навчань, моторний човен із 4 пасажирами, заплив у зону купання та збив відпочивальника. Потерпілий від удару отримав важкі травми шиї та хребта. Рятувальники помітили з берега небезпечну подію та одразу вирушили на допомогу. За допомогою спеціальних плавзасобів фахівці ДСНС витягнули чоловіка із води та надали домедичну допомогу.

На березі травмованого відпочивальника уже чекала карета швидкої допомоги. Медики провели ряд усіх необхідних реанімаційних заходів, після чого чоловік прийшов до тями. Із складними травмами потерпілого забрали до медичного закладу для подальшого огляду.

Наступний елемент навчань демонстрував способи порятунку людини на воді. Рятувальники показали як здійснюють рятувальні роботи фахівці та як це можуть зробити очевидці небезпечної події.

Медики розповіли усім присутнім про основні правила серцево-легеневої реанімації та порядок дій при наданні першої медичної допомоги. Також вони наголосили на правилах проведення безпечного відпочинку під сонцем аби запобігти тепловим ударам та опікам.

Аби відпочинок пройшов безпечно, важливо обрати відповідно облаштоване для цього місце. Для цього фахівці наглядово-профілактичного блоку ДСНС Львівщини спільно із водолазами здійснюють ряд перевірок щодо стану дна, акваторії водойми, пляжу та наявності рятувального поста. За результатами перевірок об’єкти відпочинку отримують відповідні паспорти.

На території Львівської області цьогоріч паспорти на дозвіл функціонування отримали 17 водних об’єктів області, призначені для масового відпочинку людей на воді. У місті Львові паспортизовано 2 водні об’єкти: у Винниках та Брюховичах.

Водолази показали усім відпочиваючим та журналістам як здійснюється обстеження дна та пляжу водного об’єкта. Присутні стали свідками того, що зише за короткий час відкриття купального сезону, люди встигли викинути у воду різноманітні бляшанки, тару від продуктів, порожні пляшки. Культура безпеки та екологічна культура – є важливим елементом формування безпечного суспільства. Тому, під час відпочинку необхідно прибирати за собою усе сміття та усвідомлювати небезпеку, яку воно може чаїти.

Рятувальники вручили відпочиваючим пам’ятки про безпеку відпочинку на воді та застерегли відпочивати лише у спеціально відведених для цього місцях.

Профілактична робота фахівців ГУ ДСНС Львівщини із населенням буде тривати впродовж усього сезону літнього відпочинку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ