У Львівській області - Ми повинні напрацювати свій механізм реформи і свою міліцію, - Євген Захаров

У Львівській області - Ми повинні напрацювати свій механізм реформи і свою міліцію, - Євген Захаров

20.07.14 14:45 0 1143
Про це 18 липня на прес-конференції повідомив директор Харківської Правозахисної групи, голова Експертної ради з реформування міліції та прав людини при МВС України Євген Захаров.

Участь у прес-конференції взяли начальник ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія, директор Центру досліджень правоохоронної діяльності Олег Мартиненко та члени Експертної ради при МВС України щодо роботи Комісії з реформування.

Дмитро Загарія розповів представникам засобів масової інформації про початок проведення експерименту з удосконалення діяльності органів і підрозділів внутрішніх справ ГУМВС України у Львівській області.

«Я думаю що Експертна рада при МВС України, Комісія, яку я очолюю, робочі групи зроблять усе можливе, щоб забезпечити виконання усіх пунктів пов’язаних з реформування міліції Львівщини. Я розумію, що в ході проведення роботи питань буде виникати багато, але я надіюся, що з вашою допомогою, пропозиціями та зауваженнями, ми зможемо знайти вирішення тих чи інших проблем, які будуть виникати в ході нашої роботи», - зазначив Дмитро Загарія.

Зокрема, Євген Захаров розповів, що процес реформування МВС не може відбуватись за прикладом Грузії, оскільки Україна у 10 разів більша за Грузію.

«У нас зовсім інша країна. Ми повинні напрацювати свій механізм реформи і свою міліцію, безперечно, враховуючи досвід інших країн», – зазначив Євген Захаров.

Голова Експертної ради також додав, що у процесі реформи передбачено запровадження електронної фіксації дій підозрюваного від моменту затримання, а також повний запис всього у його електронному досьє.

Крім того, Олег Мартиненко зазначив, якщо правоохоронців обирати на посаду за допомогою виборів, то їхня діяльність буде більш політичною.

«Якщо правоохоронців обирати на посаду, то їхня діяльність буде більш політичною, а професіонал, зазвичай, не так працює на зовнішній імідж, як зосереджується на справах», - зазначив Олег Мартиненко.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: на ...
Наступна новина: Закарпаття: на Тячівщині ...

КОМЕНТАРІ