У Львівській області - Міліція повинна бути контрольована місцевою громадою, - Дмитро Загарія

У Львівській області - Міліція повинна бути контрольована місцевою громадою, - Дмитро Загарія

20.07.14 10:49 0 1068
18 липня, голова Експертної ради при МВС України Євген Захаров та начальник Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія ознайомили працівників міліції Львівщини та представників Громадської, Наглядової та Інформаційної рад при ГУМВС України у Львівській області з пілотним проектом реформування міліції.

За словами Дмитра Загарії, в першу чергу проект реформи міліції у Львівській області передбачає наблизити міліцію до населення, зокрема, вона повинна бути підпорядкована місцевим органам самоврядування.

«Міліція повинна бути контрольована місцевою громадою. У зв’язку з цим, призначення керівника міліції повинне відбуватися за участі громадськості», - зазначив очільник міліції Львівщини.

Дмитро Загарія оголосив усім присутнім склад Комісії з питань організаційно-методичного супроводження експерименту та про сформовані робочі групи, у яких працює понад 90 експертів за основними напрямками експерименту.

До особового складу ОВС Львівщини також звернувся голова Експертної ради при МВС України Євген Захаров, який зазначив, що метою експерименту є, передусім, проведення громадського аудиту наявних ресурсів львівської міліції, проведення соціологічних опитувань, впровадження нових інновацій.

«Реформи повинні охопити весь спектр діяльності міліції, в тому числі і боротьбу з корупцією. Вони повинні бути засновані на результатах незалежних соціологічних дослідженнях серед населення та правоохоронців Львівської області, що плануються для проведення у серпні-жовтні 2014 року – роботи міліції, орієнтованої виключно на вирішення проблем громадян», - повідомив Євген Захаров.

Зокрема, перед особовим складом органів внутрішніх виступили модератори усіх сімох сформованих робочих груп, які розповіли, які саме функції виконуватиме кожна з робочих груп та яким чином вони будуть формувати свою роботу.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Рівненській області 27 ...

КОМЕНТАРІ