Питання обліку, збереження та утримання музейних фондів області обговорили під час відеоконференції з Міністерством культури України

Питання обліку, збереження та утримання музейних фондів області обговорили під час відеоконференції з Міністерством культури України

20.07.14 14:01 0 1090
В Україні і досі не прийнято інструкції щодо обліку, збереження та утримання музейних фондів. Відсутній також нормативно-правовий акт, який регулює діяльність музеїв, які працюють на громадських засадах. Останнє положення про громадські музеї було прийнято у 1990 р.

Ці проблемні питання представники музейної справи Львівщини порушили 17 липня під час відеоконференції про стан та перспективи розвитку музейної справи, яку організувало Міністерство культури України.

У заході також взяли участь представники Дніпропетровської, Одеської та Харківської областей. Відеоконференція відбувалась у форматі запитань представникам Міністерства культури України.

Заступник директора департаменту культури, національностей та релігій ЛОДА Мирослава Туркало зазначила, що Міністерство культури України проводить активну роботу щодо усунення вищеперерахованих проблем. Уже розроблено стратегію розвитку музеїв до 2015 р., напрацьовується електронний облік музейних фондів.

«Музейна галузь Львівщини є ключовим елементом у галузі культури – розповіла Мирослава Туркало, – у нас є 147 громадських музеїв, 14 державних і понад 50 філій та відділів різної форми власності (комунального та державного підпорядкування). Практично кожен із них вже запровадив електронний облік своїх фондів. Ми і надалі робитимемо все для того, щоб Львів зберігав статус культурної столиці України»,- сказала М.Туркало.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ