Житомирщина: рятувальники провели акцію «Безпечні канікули» для дітей-переселенців, які тимчасово мешкають у літньому таборі

Житомирщина: рятувальники провели акцію «Безпечні канікули» для дітей-переселенців, які тимчасово мешкають у літньому таборі

20.07.14 16:06 0 1189
16 липня на територію табору «Літня церква «Різдва», що в с. Зарічани Житомирського району, під гучні звуки сирен прибув пожежний автомобіль. Для понад 100 дітей-переселенців зі Сходу України, які тимчасово проживають в таборі, співробітники ДСНС Житомирщини провели показово – навчальну акцію «Безпечні канікули». З першої ж хвилини заходу малюки поринули у вир пригод та випробувань, які підготували для них рятувальники та психологи ДСНС.

До проведення заходу долучилися також спеціалісти та психологи Житомирського обласного та районного центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, обласного Центру здоров’я і спортивної медицини, а також сектору кримінальної міліції у справах дітей управління Міністерства внутрішніх справ України у Житомирській області.

Як і планувалося, акція виявилися не лише веселою, а й інформативною. Левова частка конкурсів допомогла дітлахам закріпити свої знання з безпеки життєдіяльності та набути нових. Діти вчилися правильно викликати вогнеборців, боротися з полум’ям, на швидкість відгадували кросворд на пожежну тематику. У винагороду переможці змагань отримували плакати з розкладами уроків, блокноти та закладинки із правилами безпечної поведінки і здорового способу життя.

Упродовж усього заходу маленьких учасників розважав ляльковий персонаж дракончик Коша, відомий юним мешканцям області як герой дитячої телепрограми про безпечне життя «Школа незвичайних наук». Діти не відходили ні на крок від нього. А лялька встигала не лише побавитися з малюками, а й розповіла їм про надзвичайні пригоди, у які довелося потрапити в дитинстві через непослух та незнання правил поведінки із вогнем, газом чи під час відпочинку на природі. Сама ідея використання незвичного і дотепного лялькового персонажа допомагала психологам ДСНС у роботі з юними мешканцями східних областей України.

По завершенню першої частини акції рятувальники продемонстрували присутнім пожежно-рятувальну техніку та спорядження. Дітвору вразило, як вогнеборці на очах у присутніх розрізали ножицями металевий джгут та одягали на швидкість свій комплект бойового спорядження.

Феєрією свята стала демонстрація гасіння палаючого багаття. До речі, потримати пожежний рукав міг кожен бажаючий. А найактивнішим малюкам надзвичайники дозволили проїхатися в пожежному автомобілі територією табору та сфотографуватися на згадку. Діти із захопленням одягали елементи бойового спорядження рятувальників, аби виглядати на світлині найоригінальнішими.

Безумовно, захід залишив у глядачів чимало позитивних емоцій. Вони ще довго спілкувалися з представниками героїчної професії та запросили найближчим часом повернутися. Такий результат порадував і співробітників ДСНС, адже найважливіше – подарувати дітям-переселенцям із районів проведення АТО хоча б декілька хвилин сміху, радості та захоплення.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області за ...

КОМЕНТАРІ