В Житомирській області рятувальники продовжують роз’яснювати відпочиваючим правила безпечного поводження на воді

В Житомирській області рятувальники продовжують роз’яснювати відпочиваючим правила безпечного поводження на воді

20.07.14 09:33 0 1060
Вода не перестає відбирати людські життя. Незважаючи на тимчасові погіршення погодних умов, це не зупиняє людей, які полюбляють відпочинок біля водойм. Нажаль, інколи легковажне ставлення до власної безпеки призводить до летальних випадків.

Зокрема, нещодавно у Бердичеві втопився рибалка. 26-річний чоловік кинувся у воду за вудочками, які віднесло від берега течією. І через таку необачність загинув на очах у відпочиваючих.

З метою попередження та запобігання загибелі людей на воді, рятувальники ДСНС спільно з фахівцями із надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради провели рейдові перевірки у місцях відпочинку населення на водоймах Житомира.

За словами начальника Житомирської міської комунальної рятувальної служби на воді Ігоря Ткачука, на пляжі налагоджена робота Служби, перевірено дно річки та підготовлено майданчики для активного відпочинку. Саме тому в гідропарку, де чергують рятувальні пости, купатися безпечно. Та й у випадку пригоди на воді, фахівці зможуть оперативно надати необхідну допомогу. Як доказ, рятувальники міської служби на воді продемонстрували своє обладнання та спорядження, роботу плавзасобів та готовність прийти на поміч потопаючим.

Особливу увагу перевіряючі надали місцям стихійного відпочинку населення: затопленим кар’єрам, ставкам, «диким» пляжам, на яких люди відпочивали та купалися серед сміття, розбитих пляшок, каміння та корчів. Під час заходу із відпочиваючими проводилась роз’яснювальна робота щодо правил безпечної поведінки на воді. Співробітники ДСНС роздавали листівки та пам’ятки з порадами щодо дій у випадку біди та основами надання першої медичної допомоги потопаючому.

Правила безпечної поведінки під час відпочинку біля водойм банальні, але якраз нехтування ними призводить до летальних наслідків.

– В основному нещасні випадки трапляються у місцях стихійного відпочинку населення – ставках, водоймах та річках, які не передбачені для купання і відповідним чином не об лаштовані, – наголошує очільник рятувальної служби області Ігор Нікітчук. – Найчастіше в таких місцях не обстежене дно водної акваторії на предмет небезпек для пірнання чи плавання, швидка течія, відсутні рятувальні пости чи служби, що можуть вчасно надати допомогу. А через надмірну впевненість у власних силах, зловживання спиртними напоями та ігнорування виконання батьківських обов’язків травмуються та гинуть як дорослі, так і діти. Лише упродовж трьох останніх місяців в області потонуло 12 громадян, серед яких 5 дітей.

Тож батькам рекомендується не залишати дітей поблизу води без нагляду. Якщо вони не вміють плавати, не дозволяйте їм заходити у воду глибше ніж по пояс, плавати на надувних матрацах або камерах. Трагічно закінчується і пірнання з плотів, човнів, пристаней та інших плавзасобів, а також урвищ. Слід уникати води зі швидкою течією та не запливати далеко від берега. Відповідальність рятує життя!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ