Рівне: обережно, отрутохімікати!

Рівне: обережно, отрутохімікати!

20.07.14 15:44 0 1176
З початком літнього сезону в управління з питань надзвичайних ситуацій Рівненського міськвиконкому почали надходити повідомлення про нещасні випадки невиробничого характеру, пов’язані з використанням отрутохімікатів, тому нагадуємо жителям міста правила безпеки при роботі з цими речовинами.

Під час індивідуального поводження з препаратами на своїх садово-городніх ділянках необхідно бути обережними. Особливо враховувати стан свого здоров’я, а також сусідів, які можуть бути зайняті виконанням інших робіт.

Категорично заборонено залучати до роботи з використанням отрутохімікатів осіб віком до 18 років, вагітних жінок та жінок-годувальниць, жінок старше 55 років, а також осіб, які перенесли інфекційні захворювання чи хірургічні операції (впродовж 12 міс.).

Всі засоби хімії повинні зберігатись окремо від будь-яких харчових продуктів, таким чином, щоб до них не могли дістатися діти.

Хімічні речовини, що зберігаються в житлових приміщеннях повинні бути у відповідних ємностях з чіткими написами. Заборонено зберігати невідомі хімічні речовини або такі, у яких вийшов термін використання.

Перед тим як застосовувати будь-який засіб необхідно уважно прочитати всі вимоги та рекомендації, які написані на упаковці чи в інструкції, щодо його використання.

Хімічні препарати необхідно застосовувати лише в таких кількостях, які вказані в інструкції.

Заборонено нахилятися низько над ємкостями з хімічними речовинами, тим більше нюхати їх, сильно втягуючи повітря.

Всі роботи з отрутохімікатами необхідно проводити в спеціальному одязі – халаті, комбінезоні, в гумових рукавицях. Потрібно користуватися захисними окулярами та марлевою пов’язкою чи респіратором для захисту органів дихання (особливо при обприскуванні рослин).

Заборонено вживати їжу, палити, відпочивати в місцях, де проводяться роботи з отрутохімікатами.

При використанні засобів захисту рослин важливо враховувати строки обробки рослин, вид отрутохімікату, методи його використання, а також погодні умови. Обприскування краще всього проводити в ранні і вечірні години, коли більш прохолодно, отрутохімікати менше будуть випаровуватися в повітря.

Краще всього обробку проводити в безвітряну погоду. Деякі отрутохімікати можуть попасти в повітря навіть в спокійну погоду, а при яскравому сонці висхідними потоками повітря поширюватися на віддалі до одного і більше кілометрів, а потім випадати на поверхні відкритих водоймищ, пасовищ, на території населених пунктів. А звідси забруднення отрутохімікатами ґрунту, повітря, води, харчових продуктів.

Важливим заходом профілактики отруєння є дотримання термінів безпечного виходу на площі, оброблені хімікатами.

Після закінчення роботи індивідуальні засоби захисту знімають у певному порядку: рукавиці, не знімаючи з рук, миють у знешкоджуючому розчині (3-5%-ний розчин кальцинованої соди, вапняне молоко), промивають у воді, потім, не знімаючи рукавиць, знімають окуляри, респіратор, чоботи й комбінезон; знову промивають рукавиці у знешкоджуючому розчині та воді й знімають їх. Після роботи необхідно вимити руки і лице з милом, прополоскати ротову порожнину. Робочий одяг необхідно випрати.

Пам’ятайте, що дотримання правил безпеки при роботі з отрутохімікатами може зберегти Ваше здоров’я!

Начальник управління з питань надзвичайних

ситуацій Росовський В.Ф.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Начальник міліції ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ