Рівненщина: ми знову до Вас!

Рівненщина: ми знову до Вас!

20.07.14 12:59 0 1199
З такими словами в дитячий оздоровчий табір «Сигнал», що в селі Олександрія Рівненського району, звернулись до дітей фахівці Рівненського районного центру зайнятості, які розпочали профорієнтаційну акцію "Мандрівка у світ професій".

Мета заходу - привернути увагу підростаючого покоління до праці, розвинути розумові й творчі здібності та вміння, зорієнтувати школярів на свідомий вибір майбутньої професії. Саме на юнацькі роки випадає один із найвідповідальніших життєвих виборів – вибір професійного шляху, який має дуже важливе значення для подальшого успішного життя.

Вибір майбутньої професії - це серйозний крок, який випускники роблять на підставі інформації, отриманої з різноманітних джерел, рівня своїх знань з профілюючих предметів та власних природних здібностей. Головне – не боятись і твердо йти назустріч власному успіху, причому цей вибір необхідно зробити ще в період навчання у школі. Своє майбутнє юнаки та дівчата повинні визначити задовго до останнього шкільного дзвоника. І тут замало порад батьків, вчителів, друзів – необхідна допомога кваліфікованих спеціалістів.

У профорієнтаційному заході взяли участь понад 60 учнів п’ятого-дев’ятого класів. Діти завжди полюбляють сюрпризи, а комплекс заходів, що здійснюється в рамках акції, включає різні, з кожним роком все різноманітніші, форми роботи розважально-ігрового формату. Ось і цього разу, встановивши з дітьми тісний та невимушений зворотній зв’язок, було проведено вправи «Знайомство», гру «Професії на літеру», «Вгадай професію» , вправа «Най-най професія», вправа «Професія-спеціальність» та ряд інших.

Хлопці та дівчата з цікавістю та небайдужістю відгукнулися та взяли активну участь у запропонованих вправах. Зацікавилися профорієнтаційною тематикою, були активні упродовж всього заходу.

Спеціалістам Рівненського районного центру зайнятості юні відпочивальники табору «Сигнал» ставили чимало цікавих запитань та отримували фахові відповіді, проявляли свою небайдужість та інтерес. Вже після закінчення заходу, молодь звернулась до спеціалістів з проханням відвідати їх ще раз, чим дали зрозуміти, що зустріч яка відбулася була для них цікавою та пізнавальною.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ