ДАІ Рівненщини підбила підсумки операції «Автомобіль»

ДАІ Рівненщини підбила підсумки операції «Автомобіль»

20.07.14 14:02 0 1198
За ініціативою Департаменту ДАІ з 7 по 16 липня поточного року Державтоінспекцією області була проведена оперативно-профілактична операція «Автомобіль». У ході даних заходів працівники ДАІ спільно з іншими підрозділами УМВС проводили відпрацювання міст та районів Рівненської області, правоохоронці перевіряли території СТО, гаражні кооперативи, автостоянки, майстерні, автомобільні ринки, в тому числі пункти по розукомплектуванню автомототранспорту та продажу автомобільних запчастин.

Головна мета заходів — розкриття злочинів, пов’язаних з незаконним заволодінням транспортними засобами, виявлення фактів експлуатації автотранспорту з перебитими (або знищеними) номерами вузлів та агрегатів та таких, що не співпадають з записами в реєстраційних документах, фактів керування транспортними засобами з підробленими документами тощо.

В результаті проведення цільової оперативно-профілактичної операції «Автомобіль» працівниками Державтоінспекції області було виявлено 15 транспортних засобів, які перебувають та експлуатувалися на території України з порушенням законодавства.

Як приклад, 8 липня, близько 23 години, інспекторами ДАІ на території Володимирецького району під час відпрацювання був зупинений автомобіль «Mercedes Bens 124» під керуванням 30-річного жителя смт. Володимирець. У ході перевірки було встановлено, що у водія на даний транспортний засіб відсутні будь-які реєстраційні документи, а державний номерний знак виданий на автомобіль ВАЗ-2103, що належить жительці міста Київ. Під час перевірки ТЗ за номером кузова по облікових базах ДАІ було встановлено, що даний транспортний засіб перебуває на території України поза митним контролем. Автомобіль був доставлений в Кузнецовський райвідділ міліції.

Ще один схожий випадок трапився 10 липня. Інспекторами ДПС ДАІ для обслуговування стаціонарного поста №2 роти ДПС ДАІ близько 20 години на 303 км автодороги Київ-Ковель був зупинений автомобіль «Peugeot J5». За кермом даного транспортного засобу перебував 40-річний житель Сарненщини. Під час звірки номерів вузлів, агрегатів було встановлено, що номер кузова має явні ознаки вварення в кустарних умовах. Даний ТЗ було доставлено в Сарненський РВ УМВС.

За всіма фактами затримань інформація про подію була занесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Триває перевірка, після якої буде встановлений ступінь відповідальності правопорушників.

Прес-служба УДАІ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ