Оперативники БЕЗу Рівненщини підбили підсумки проробленої роботи

Оперативники БЕЗу Рівненщини підбили підсумки проробленої роботи

20.07.14 16:43 0 1328
Днями відбулася нарада працівників боротьби з економічним злочинами на чолі з керівником міліції Рівненської області Миколою Щируком, на якій проаналізували позитивно пророблену роботу та недоліки в ній.

З доповіддю виступив начальник УМВС України в Рівненській області Микола Щирук.

- Загалом спрацювали непогано, проте в цьому напрямку роботи є і прорахунки. Так, протягом 6 місяців цього року працівниками ДСБЕЗ здійснюється супровід кримінальних проваджень по 295 кримінальних правопорушеннях, зареєстрованих у поточному році, з них 158 відносяться до категорії кваліфікованих, в тому числі 50 тяжких. Серед викритих правопорушень 42 факти розкрадання, 95 правопорушень, скоєних у сфері службової діяльності, в тому числі 11 фактів, пов′язаних з незаконним одержанням неправомірної вигоди.

На пріоритетних напрямках задокументовано: у бюджетній сфері – 105 правопорушень, у сфері земельних відносин – 19 правопорушень, у сфері приватизації – 22 правопорушення. Повідомлено про підозру у скоєнні злочинного діяння 51 особі. Закінчено досудове розслідування по 54 кримінальних правопорушеннях, вчинених у сфері службової діяльності, з яких 37 скеровано до суду з обвинувальним актом. По закінчених провадженнях правопорушеннями завдано збитки у розмірі 2 мільйони 434 тисячі гривень, з яких відшкодовано 2 мільйони 373 тисячі гривень.

- Неабияка пророблена робота, що стосуються незаконного видобутку бурштину, адже до Єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події зареєстровано 632 повідомлення, за якими відкрито 169 кримінальних проваджень, вилучено 104 мотопомпи, вилучено 16 одиниць транспорту, вилучено 2 кілограми та 54 грами бурштину, виявлено 160 осіб, що займались незаконним видобутком бурштину-сирцю. У звітному періоді 2014 року повідомлено про підозру у скоєнні 77 особам за вчинення кримінальних правопорушення у вищевказаній сфері. За вироками суду 45 осіб притягнуто до кримінальної відповідальності з призначенням штрафу та умовним терміном відбування покарання, - проаналізував пророблену роботу полковник міліції.

- Однак серед напрацьованого є і прорахунки. Адже, заходи, що проведені у сфері незаконного видобутку бурштину, ще не в повній мірі відповідають криміногенній ситуації, яка дійсно склалася на території області. Є багато недопрацювань по окремих райвідділах у певних ділянках роботи. Також не вживаються належні заходи щодо забезпечення відшкодування завданих збитків, - завершив доповідь керівник обласної міліції.

- Підходячи до завершення нашої наради, бажаю аби при наступній такій зустрічі пророблена робота всього колективу державної служби боротьби з економічним злочинами Рівненської області була набагато більшою та кращою, - зауважив Микола Олександрович. – Тому хочу побажати Вам в першу чергу, здоров’я, наснаги, високого професіоналізму та удачі на життєвому шляху, - завершив нараду добрими словами Микола Щирук.

В свою чергу начальник оперативників БЕЗу Рівненської області Віталій Дума запевнив очільника обласної міліції, що результати роботи вже найближчим часом стануть кращими.

- Хочу подякувати особовому складу підрозділу за віддану працю та наполегливість у нашій непростій діяльності. Бажаю успіхів в усіх починаннях, - додав полковник міліції.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Проблема паркування в ...
Наступна новина: На Хмельниччині під егідою ...

КОМЕНТАРІ