США скасовують заборону на розвідку нафти на Атлантичному шельфі

США скасовують заборону на розвідку нафти на Атлантичному шельфі

20.07.14 08:05 0 1201
Адміністрація президента США Барака Обами ухвалила рішення не продовжувати заборону на пошуки нафти і природного газу уздовж атлантичного узбережжя Сполучених Штатів, що діяла протягом декількох десятиліть. Про це повідомило Бюро з управління енергією океану при міністерстві внутрішніх справ США Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За рішенням цього відомства, відтепер у водах Атлантичного океану біля берегів США буде дозволено проводити сейсмічні дослідження із застосуванням пневматичних гармат. Цей метод дозволяє отримати детальну інформацію про геологічні структурах морського дна і можливих нафтових і газових родовищ. У США ця технологія застосовується в Мексиканській затоці і біля берегів Аляски, проте до цього часу підводні сейсмічні дослідження були заборонені уздовж східного узбережжя через побоювання, що вони можуть завдати шкоди навколишньому середовищу і морським тваринам.

Обмежене число ліцензій на проведення сейсмічних досліджень в Атлантичному океані почнуть видаватися з 2018 року, коли закінчиться термін дії на їх заборону.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Коронна страва – з ...
Наступна новина: Олег Сиротюк зустрівся із ...

КОМЕНТАРІ