Тернопільська область: рятувальники вживають заходів для захисту врожаю від пожеж

Тернопільська область: рятувальники вживають заходів для захисту врожаю від пожеж

20.07.14 10:11 0 1129
З метою збереження майбутнього врожаю, недопущення пожеж, посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи співробітниками Управління ДСНС України у Тернопільській області проводяться перевірки дотримання правил протипожежної безпеки сільгосппідприємствами, агрофірмами та фермерськими господарствами. Під час інспектувань їх керівникам надається всебічна практична допомога в організації та забезпеченні протипожежного захисту.

Протягом травня-липня 2014 року рятувальники здійснили 31 планову та 15 позапланових перевірок протипожежного стану хлібоприймальних підприємств області. За результатами інспектувань керівникам підприємств внесено приписи про усунення порушень вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту. У 18 випадках до порушників вимог законодавства вжито адміністративні заходи. За участю працівників державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки під час здійснення перевірок сільськогосподарських підприємств проведено технічні огляди наявної пожежної і пристосованої для пожежогасіння в господарствах техніки.

« кожен керівник агропромислового комплексу усіх форм власності мусить знати вимоги пожежної безпеки, дотримуватись їх та пам’ятати, що до початку виконання комплексу зернозбиральних робіт зерносклади і зерносушарки повинні повністю відповідати вимогам пожежної безпеки. Виявлені протипожежні недоліки необхідно усувати до приймання зерна, – наголосив головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Управління ДСНС України у Тернопільській області підполковник служби цивільного захисту Сергій Плюта. – Перед початком збирання врожаю вся зернозбиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні бути відремонтовані, оснащені справними іскрогасниками та забезпечені сертифікованими вогнегасниками».

Управління ДСНС України у Тернопільській області закликає, не легковажити питаннями пожежної безпеки, адже пожежу легше попередити, ніж погасити. І, як доводить практика, перестороги рятувальників не є марними. Адже за лічені хвилини вогонь здатен звести нанівець багатоденну кропітку працю хлібороба.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинські міліціонери ...
Наступна новина: Хмельниччина: на ...

КОМЕНТАРІ