В Іраку християни втікають із захоплених ісламістами міст

В Іраку християни втікають із захоплених ісламістами міст

21.07.14 10:10 0 1197
В Іраку християни залишили місто Мосул на півночі країни після того, як ісламістські бойовики, захопивши місто, висунули їм ультиматум. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомляє з Мосула кореспондент Радіо Вільний Ірак, сотні християнських родин виїхали з міста перед закінченням терміну ультиматуму в суботу опівдні. За його словами, тепер християн у Мосулі практично не залишилося.

За умовами ультиматуму, християни могли також навернутися в іслам або платити спеціальний податок за право зберегти свою віру. За порушення було обіцяно «ніщо інше, як меч».

При цьому в багатьох випадках утікачів перепиняли на блок-постах на виїздах із міста і, дізнавшись, що то християни, відбирали в них усе майно, аж до мобільних телефонів.

Оголошення про ультиматум почали читати з гучномовців на мінаретах кілька днів тому. Бойовики також позначали двері будинків християн.

Угруповання «Ісламська держава», раніше відоме під назвою «Ісламська держава в Іраку і Великій Сирії», що відкололося від терористичної мережі «Аль-Каїда», силою насаджує на захоплених ним територіях сувору версію сунітського ісламу.

Схожий ультиматум воно вже висувало в лютому в Сирії, коли взяло там під контроль місто Ар-Ракка.

Як повідомляють, в Іраку було понад мільйон вірних кількох течій християнства до початку вторгнення США 2003 року. Через неспокій і часті напади різноманітних бойовиків, що почалися по тому, багато з них залишили країну. Зараз число християн в Іраку оцінюють у приблизно 450 тисяч.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ