На Тернопіллі Олег Тягнибок разом із побратимами-свободівцями взяв участь у прощі до Зарваниці

На Тернопіллі Олег Тягнибок разом із побратимами-свободівцями взяв участь у прощі до Зарваниці

21.07.14 10:08 0 1304
19–20 липня 2014 року відбулися всеукраїнська та молодіжна проща до Марійського духовного центру у Зарваниці, що на Тернопільщині. Архієрейську святу літургію очолив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук. Участь у прощі взяли Голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр культури України Євген Нищук, свободівці – народні депутати України, керівник Тернопільської ОДА Олег Сиротюк, голова обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра, керівники Тернопільської обласної та міської рад Василь Хомінець та Сергій Надал. Загалом на прощу прибули понад 100 тисяч прочан з усієї України і закордону. Особливо під час прощі владики вітали прочан із Донеччини, які, долаючи блокпості, прийшли сюди, аби помолитися за мир і цілісність країни.

Лідер націоналістів у коментарі для журналістів зазначив, що Зарваниця – це духовний центр, який об'єднує різні покоління українців: "Нині, в час війни з окупантом, українцям як ніколи потрібне духовне єднання. Десятки тисяч прочан у ці дні, долаючи нерідко сотні кілометрів пішки, молилися за долю нашої країни, за долі дітей та родин, просили заступництва у Матері Божої. І ці молитви обов'язково буде почуто в цьому святому місці.

Коли я йшов сюди, на прощу, я телефонував нашим свободівцям, які нині воюють на східному фронті біля кордону з Росією. І коли я їм казав, що разом із побратимами іду на прощу до Зарваниці, багато хто з них згадував, що минулого року був тут, набирався християнського і патріотичного духу, а тепер воює за нашу державу. Особливість цієї Зарваниці, про що говорив Блаженніший Святослав, – ми молимося не лише за мир і спокій в Україні, а й за перемогу у війні, за те, аби Україна зуміла зберегти незалежність і цілісність".

Наприкінці літургії з нагоди 25-ї річниці виходу з підпілля Української Греко-Католицької Церкви учасникам підпілля УГКЦ вручили пам'ятні медалі.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі 19-20 липня ...
Наступна новина: В Іраку християни втікають ...

КОМЕНТАРІ