На Хмельниччині голова облдержадміністрації Леонід Прус відвідав підприємства Дунаєвеччини

На Хмельниччині голова облдержадміністрації Леонід Прус відвідав підприємства Дунаєвеччини

22.07.14 12:07 0 1153
В ході поїздки до Дунаєвецького району голова облдержадміністрації Леонід Прус відвідав ТОВ “Центр інноваційно-будівельних технологій” та ДП “Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів”.

Без заперечень можна зазначити, що ДП “Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів”, яке представляє зернопереробну галузь, є найпотужнішим підприємством району.

Керівник ДП “Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів” Надія Ковбасюк зазначила, що основна діяльність підприємства полягає у наданні послуг із зберігання зерна, його обробки та технологічної переробки. Підприємство займається прийманням, очисткою та сушінням зерна, прийнятого від сільгоспвиробників Хмельницької та інших областей України, відвантаженням його на залізничний та автомобільний транспорт.

На підприємстві спостерігається один з найвищих розмірів середньої заробітної плати серед промислових підприємств району. Так, за червень 2014 року середня заробітна плата одного штатного працівника становила 3092,2 грн.

Впродовж 2013 року підприємством було прийнято на зберігання 144 тис. тонн зернових та олійних, які пройшли очистку та сушку і доведені до базисних кондицій згідно ДСТУ.

Для підвищення розвитку підприємства та підвищення технічного рівня, проводиться модернізація та реконструкція основних засобів, вводиться в дію сучасне та енергозберігаюче обладнання.

Зменшення використання паливно-енергетичних ресурсів вплинуло на ціноутворення при розрахунку калькуляцій на всі види послуг комбінату. Завдяки цьому підприємство є конкурентоспроможним на ринку надання послуг з приймання, зберігання та доробці зерна.

Голова облдержадміністрації ознайомився з виробництвом підприємства та умовами праці трудового колективу. Леонід Іванович відмітив, що на території підприємства спостерігається надзвичайний порядок та дисципліна серед працівників. У підсумку керівник комбінату Надія Ковбасюк розповіла про здобутки та перспективи діяльності підприємства.

Рішення відвідати ТОВ “Центр інноваційно-будівельних технологій”, яке розміщене на території ВАТ “Сільгосптехніка” в м.Дунаївці, було не випадкове, оскільки одним із актуальних проблемних питань соціально-економічного життя району є діяльність цього підприємства (виробництво теплоізоляційних плит із екструдованого полістиролу).

Вже кілька років триває громадський супротив територіальної громади м. Дунаївці проти даного виробництва. А люди, які працювали на ТОВ “Центр інноваційно-будівельних технологій” не вважають його за шкідливе.

Питання законності та належної роботи ТОВ “Центр інноваційно-будівельних технологій” додатково вивчалось усіма відповідними контролюючими органами, з урахуванням вимог мешканців житлового масиву біля ВАТ “Сільгосптехніка” та трудового колективу Центру. На даний час підприємство не працює. Голова обдержадміністрації Леонід Прус ознайомився із обладнанням, яке знаходиться на підприємстві та поспілкувався з керівником Леонідом Кузьмінським з приводу основних проблемних питань, які виникали під час виробництва продукції на підприємстві.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Волинські вартові доріг ...

КОМЕНТАРІ