Інформація про замінування залізничного вокзалу у Хмельницькому не підтвердилась

Інформація про замінування залізничного вокзалу у Хмельницькому не підтвердилась

22.07.14 11:07 0 1067
Повідомлення про те, що в приміщенні залізничного вокзалу закладено вибухівку, надійшло до екстрених служб близько 14.00. Експерти-вибухотехніки разом з кінологами провели детальну перевірку приміщення та прилеглої території, але вибухівки, на щастя, знайдено не було.

У напрямку установи одразу вирушили усі екстрені служби. Було проведено евакуацію пасажирів та працівників залізничного вокзалу на безпечну відстань, потяги приймалися на віддалені колії. Міліція забезпечувала охорону території по периметру. Працівники вибухотехнічної служби Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру разом із кінологами ретельно обстежували усі приміщення вокзалу та прилеглу територію на предмет виявлення вибухонебезпечного предмету.

Проте, на щастя, повідомлення виявилось неправдивим і ні в приміщенні вокзалу, ні за його межами вибухівки знайдено не було. За півтори години робота залізничного вокзалу продовжилась у звичному режимі. І працівники вокзалу, і пасажири в один голос стверджують, що завдяки професіоналізму та злагодженій роботі усіх служб вони не відчули особливих незручностей.

По даному факту розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Додамо, що за останні дні це вже не перше неправдиве «замінування» на території Хмельницької області. Правоохоронці працюють над встановленням «жартівників» і попереджають, що їм не уникнути кримінальної відповідальності.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова Львівської ОДА ...
Наступна новина: У дитячому таборі на Волині ...

КОМЕНТАРІ