Не треба вірити у доброго дядька, який знищить наших ворогів, – учасник «Вільного мікрофона»

Не треба вірити у доброго дядька, який знищить наших ворогів, – учасник «Вільного мікрофона»

22.07.14 14:47 0 1130
Близько 70% учасників народного проекту «Вільний мікрофон» телеканалу ZIK не вірять, що США нададуть Україні реальну допомогу у боротьбі з Росією. Більшість мешканців Західної України і Києва переконані: перемогу над ворогом здобуватимемо власними силами.

Такими є результати опитування традиційної рубрики програми «Питання тижня», яке під час знімання проекту 19 липня звучало так: «Чи вірите ви, що Сполучені Штати нададуть Україні реальну допомогу, щоб протистояти путінській Росії?».

«Никто не будет помогать. Каждый преследует свои интересы. Еще Черчиль говорил: «В политике нет друзей и врагов, есть только интересы», – категорично заявив чоловік у Києві.

«Скільки місяців обіцяється, а нічого не робиться. Америка, і Європа зв’язані бізнесом з Росією. Для них виступити проти Росії – удар і по їхній економіці. Західні керівники ніколи не зроблять для своїх країн гірше», – підтримав думку і мешканець Чернівців.

«Санкції, можливо, якісь будуть проти Росії, а реальна допомога – сумніваюсь. Американці дивляться на те, як ми самі працюємо, як обороняємося. От зараз говорять: здавайте гроші на армію. Зібрали 120-150 мільйонів. А де 4-7 мільярдів з бюджету, виділених на армію? Куди вони поділись?», – обурювався житель Луцька.

До речі, із зазначених 70% близько 30% у допомогу не вірять, але таки сподіваються на неї. На думку народних ораторів, західний світ повинен урешті зрозуміти, що «Путін – це пряма загроза для Європи».

А от ті, хто вірить у ймовірність допомоги США, розглядають різні варіанти того, як саме може виглядати ця підтримка:

«Якщо ви маєте на увазі допомогу саме людьми, тобто своїми військами, то навряд, – прогнозує молодий рівнянин. – Радше, допомога зброєю і технікою. Можливо, фінансуванням».

«Якась допомога буде. Але я не вважаю, що треба сподіватися на те, що прийде добрий дядя і переможе наших ворогів. Це наші проблеми, і ми повинні їх вирішувати», – зазначив старший рівнянин.

Урешті більшість учасників «Вільного мікрофона» переконані: надійде чи ні допомога з інших країн, передусім українці повинні покладатися на власні сили, гуртуватися проти ворога.

«А навіщо нам хтось потрібен, щоб щось подолати?Ми молода держава, але ми маємо хист, і повинні самі впоратись», – із запалом заявив молодий хлопець в Івано-Франківську.

«Якщо ми самі себе не будемо захищати так, як треба, то нам ніхто не допоможе. Мир, спокій, незалежність і соборність ми повинні відстояти самі. За нас цього ніхто не зробить», – резюмувала жінка у Луцьку.

Більше думок про можливість перемовин із сепаратистами можна почути щовечора на телеканалі ZIK у спеціальних випусках програми «Вільний мікрофон» – «Питання тижня». Поточні випуски програми дивіться щодня і щогодини у денний та вечірній час.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: за ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ