Чернівецька область: рятувальники надалі допомагають вимушеним переселенцям

Чернівецька область: рятувальники надалі допомагають вимушеним переселенцям

22.07.14 15:56 0 1160
У Чернівецьку область і надалі продовжують прибувати сім’ї із території зони проведення АТО. Зокрема, 19 липня на центральному залізничному вокзалі у Чернівцях рятувальники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області зустріли вагітну матір із шістьма дітьми. Окрім цього, жінка перебуває на 3 місяці вагітності. Їх було доставлено до Регіонального штабу Чернівецької області з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення АТО. Тут вимушені переселенці змогли поспілкуватися із практичними психологами Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Рятувальники заспокоїли жінку та надали їй та дітям психологічну допомогу. Із дітьми психологи провели арт- та казко-терапію. А для того, щоб відволікти матір із дітьми від тривожних думок, їм було проведено екскурсію до пожежно рятувального підрозділу та до музею пожежно-рятувальної справи, який діє при Управлінні. Тут вони змогли ознайомитися із повсякденною роботою рятувальників та історією розвитку пожежно-рятувальної служби краю.

Насамкінець, представники волонтерського руху Буковини та італійсько-української спільноти «Майдан» та Конгресу України в Італії, які також очікували на переселенців, вручили їм продукти харчування, засоби гігієни та іграшки дітям. Після цього усю сім’ю було доставлено у Свято-Вознесенський Банченський монастир, який знаходиться у селі Банчени Герцаївського району, де вони і проживатимуть.

За останні 3 доби на територію Чернівецької області прибуло 38 переселенців з Донецької та Луганської областей, з них 17 дітей. Усім людям психологи Управління ДСНС України у Чернівецькій області надали допомогу. Переселені забезпечені житлом та всім необхідним. Всього ж у Чернівецькій області проживає 796 вимушених переселенців.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ