Волинь відзначає 70-ту річницю визволення області від фашистських загарбників

Волинь відзначає 70-ту річницю визволення області від фашистських загарбників

22.07.14 09:43 0 1076
70 років поспіль, 21 липня, Волинь відзначає річницю визволення області від фашистських загарбників. Війна пройшла через усі міста і села Волині, через долі тисяч наших земляків.

Аби вшанувати ветеранів, визволителів нашого краю, подякувати їм за мирне небо і спокій на нашій багатостраждальній землі, на Меморіальному комплексі “Вічна Слава” зібралися представники влади, духовенства. трудових колективів, громадських організацій, політичних партій, громадськість.

Духовенство Української православної церкви Київського Патріархату відслужило панахиду за загиблими в роки Другої світової війни.

У цей історичний день громадськість Волині низько схилила голови перед світлою пам’яттю тих, хто поліг на фронтах Другої світової війни в ім’я звільнення рідної землі. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять наших волинян, які нещодавно полягли, захищаючи українську землю на Сході країни, а також мирних українських жителів та іноземних громадян, які стали жертвами жорстоких терористичних актів на території України.

Потому за участю голів облдержадміністрації Григорія Пустовіта та облради Валентина Вітра, Луцького міського голови Миколи Романюка відбулося покладання квітів до пам’ятника “Невідомому солдату”.

«Вклонімося світлій пам’яті загиблих воїнів, які віддали свої життя за мир на нашій волинській землі. Пам’ятаймо: сила народу – в його єдності. Об’єднаймося заради звільнення України і відновлення миру. Доведімо світові, що Україна – незалежна держава і ніхто не має права посягати на її суверенітет», - виголошував ведучий скорботних заходів.

У свою чергу, голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт у коментарі журналістам зауважив, що влада у міру можливостей турбується про ветеранів, для їх підтримки діє низка державних програм.

Він також зазначив: «Війна нікому не потрібна. Якщо 70 років тому назад старше покоління зуміло вибороти Перемогу, то й ми маємо всі можливості звільнити територію Україну від східних окупантів».

У ці нелегкі для України дні лунали найщиріші побажання для кожної родини миру, добра, злагоди, віри у себе, у свою державу, у перемогу України.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: на ...
Наступна новина: Житомирщина: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ