В області діє 12 зернових складів, які готові розмістити врожай волинських аграріїв

В області діє 12 зернових складів, які готові розмістити врожай волинських аграріїв

22.07.14 18:00 0 1148
На 1 липня ц.р. в області налічується 12 зернових складів, які готові розмістити 331 тис. тонн збіжжя. Вони обладнанні 19 зерносушарками та 33 одиницями очисного обладнання, що дає можливість просушити 12,4 та очистити 46,6 тис. тонн зерна на добу. Про це на оперативній нараді в голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта повідомив перший заступник начальника державної інспекції сільського господарства у Волинській області Петро Овчар.

За його словами, у 2013-2014 маркетинговому році введено в експлуатацію понад 81 тисячу складських місткостей підприємствами ТзОВ «Волинь-зерно-продукт», ТзОВ «П’ятидні», та ТзОВ «Агротехніка».

У свою чергу директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко додав: «Найефективніше на ринку зерна, окрім трьох вищезгаданих, діють також ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» та Філія ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація», Володимир-Волинський комбінат хлібопродуктів. Загальна місткість усіх складів складає майже 450 тис. тонн».

Він також повідомив, що нині ДП «Луцький КХП №2» заготівлю зерна не розпочало, оскільки на підприємстві проводиться аудиторська перевірка. Однак, є сподівання, що до початку наступного тижня склади будуть готові до приймання збіжжя.

Юрій Горбенко також розповів, що сільськогосподарські товаровиробники області уклали форвардні контракти з Аграрним фондом на реалізацію 22,8 тис. тонн продовольчого зерна до державного інтервенційного фонду на загальну суму 107,3 млн грн.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі шахраї ...
Наступна новина: Волинським вишам ...

КОМЕНТАРІ