Луцьк: на меморіальному комплексі «Вічна Слава» відбулася панахида та урочисте покладання квітів з нагоди визволення області від фашистських загарбників

Луцьк: на меморіальному комплексі «Вічна Слава» відбулася панахида та урочисте покладання квітів з нагоди визволення області від фашистських загарбників

22.07.14 12:45 0 1134
На меморіальному комплексі «Вічна Слава» відбулася панахида та урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку «Поранений солдат». Вклонитися пам’яті загиблих у Великій Вітчизняній війні та вшанувати їх хвилиною мовчання прийшли голова обласної державної адміністрації Григорій Пустовіт, голова обласної ради Валентин Вітер, міський голова Микола Романюк, представники підприємств, установ, організацій міста, ветерани, їхні діти та онуки.

Священнослужителі Української Православної Церкви Київського патріархату разом із усіма присутніми на мітингу помолилися за тих, хто ціною власного життя здобував для нашого краю Перемогу. Адже, кожен десятий волинян загинув у цій страшній війні, ще близько півтори тисячі потрапили у полон.

Священнослужитель у проповіді зазначав, що, на жаль, через нашу байдужість ми не змогли зберегти дарованого ветеранами миру, знову на українську землю прийшли важкі випробування війною. Це для того, щоб ми навчилися по-справжньому цінувати те, що маємо, жити для своєї святої землі.

«Це свято ми відзначаємо з подвійними переживаннями, на обличчях людей немає радості, а є скорбота і біль. 70 років тому наш край звільнили від загарбників, та ми скоро заспокоїлися і забули про те, що повинні кожну хвилину були готовими відстоювати мир на своїй землі», – сказав Микола Романюк. Він подякував усім, хто визволяв Волинь у роки війни, тим хто тепер зі зброєю в руках відстоює єдність держави. Побажав миру та добра кожній родині. Консолідації не через смерть, а духовність.

З нагоди цієї події у бібліотечних установах міста відбудуться тематичні виставки історичних та художніх творів, присвячених визволенню області.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: Там, Де Ти Є

КОМЕНТАРІ