У Волинській області синоптики прогнозують мінливу погоду та невелике підвищення температури повітря

У Волинській області синоптики прогнозують мінливу погоду та невелике підвищення температури повітря

22.07.14 13:12 0 1119
Український гідрометцентр прогнозує на поточний тиждень мінливу погоду: дощову на початку та без опадів у другій половині тижня. Про це повідомив під час брифінгу Анатолій Прокопенко, заступник директора Українського гідрометцентру.

«У найближчі два-три дні погодні умови в Україні продовжуватиме визначати улоговина північно-східного циклону. Місцями очікуються короткочасні дощі, грози, подекуди можливий град і шквалисте посилення вітру. А з 25 липня погода зміниться. На територію країни розповсюдиться вплив антициклону, що формуватиме погодні умови майже до кінця липня. У цей час буде переважно без опадів. Температурний режим поступово підвищиться ще на 2-4 градуси. Наприкінці липня максимальна температура вдень становитиме +26…+32 °С, у південній частині місцями до +36 °С», – розповів Анатолій Прокопенко.

Зокрема, він повідомив, що 21 липня у західних, північних та центральних областях очікуються короткочасні дощі, грози, в окремих районах – град та шквали до 15-20 м/с. Температура повітря вдень: +24…+29 °С, на півдні та на Закарпатті – +28…+33 °С.

22 липня дощитиме у східних, північних і прикарпатських областях. На решті території – переважно без опадів. Температура повітря: +24…+29 °С, у південній частині – +28…+33 °С.

23 липня у західних та місцями південних, 24 липня – у східних областях йтимуть короткочасні дощі, грози, подекуди шквали 15-20 м/с. Стовпчики термометрів сягатимуть позначок +24…+29 °С, на півдні, сході, Закарпатті – +28…+33 °С.

Починаючи з 25 липня, – переважно без опадів. Температура повітря вдень – +24…+30 °С, на півдні та Закарпатті – до +34 °С. 29 липня в західних, 30-31 липня – і в північних областях пройдуть дощі, грози. Температура коливатиметься в межах +26…+32 °С, на півдні – до +36 °С.

Також представник Гідрометцентру повідомив, що найвищий, 5-й клас пожежної небезпеки, наразі спостерігається у Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Луганській областях та в Криму. Крім того, він наголосив, що за минулий тиждень суттєвих змін у гідрологічній ситуації не відбулося.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ФГ ...

КОМЕНТАРІ