В Ужгороді міліціонери розкрили резонансний розбійний напад і знайшли викрадений бандитами джип

В Ужгороді міліціонери розкрили резонансний розбійний напад і знайшли викрадений бандитами джип

22.07.14 10:39 0 1057
Працівники карного розшуку Ужгородського міськвідділу міліції затримали одного з трьох розбійників, які, погрожуючи пістолетом, заволоділи чужим автомобілем. Знайшли викрадену дорогу автівку неподалік міста – в лісі на Ужгородщині.

В середу, 16 липня, о 17.15 по телефону «102» до Ужгородського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від 29-річної мешканки міста, приватного підприємця, про те, що близько 16.50 год. біля одного з кафе по вулиці Швабській в місті Ужгороді троє невідомих осіб в масках, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, незаконно заволоділи належним їй автомобілем білого кольору, з державним номерним знаком іншої країни.

На місце події виїхали слідчо-оперативна група та працівники карного розшуку міськвідділу міліції. З’ясувалося, що даний автомобіль знаходиться у власності потерпілої. В той вечір за кермом автівки був її 31-річний чоловік, сама ж вона знаходилася на передньому сидінні, в якості пасажира.

Зі слів водія, автомобіль він припаркував біля одного з кафе на вулиці Швабській. Вийшов з салону і попрямував до сервісного центру, щоб забрати ноутбук, який напередодні залишив на ремонт. Дружина ж залишилась в автомобілі. Повернувшись за 10 хвилин, помітив в автівці двох невідомих чоловіків – один з них сидів за кермом, а другий на задньому пасажирському сидінні. Чоловік сів на заднє пасажирське сидіння, після чого до автомобіля підійшов третій невідомий чоловік та сів поряд.

Незнайомці почали вимагати у подружжя гроші: мовляв, звідки у вас кошти на таке авто? Жінка за кілька хвилин, вибравши слушну мить, вискочила з салону авто й побігла в кав'ярню по допомогу, куди слідом за нею послідував один із нападників. Тим часом інший зловмисник, який знаходився за кермом, дістав предмет, схожий на пістолет, й вже почав погрожувати чоловікові потерпілої, який з переляку вистрибнув з автівки та побіг слідом за дружиною. Після чого нападники, дочекавшись свого спільника, зникли на автомобілі подружжя у невідомому напрямку.

Для розкриття даного злочину, встановлення осіб зловмисників, розшуку викраденого автомобіля було задіяно особовий склад міськвідділу міліції, створено пошукові групи, посилено наряди для патрулювання міста, а також введено в дію оперативний план «Перехоплення».

Невдовзі наполеглива й клопітка робота дала позитивний результат. Працівники карного розшуку міськвідділу міліції виявили на вулиці Шумній в Ужгороді молодика спортивної статури, який за описом потерпілих був схожий на одного з нападників. При спілкуванні з міліціонерами чоловік всіляко намагався уникнути будь-яких відповідей на прості запитання і якнайскоріше відійти від них. Зловмисника міліціонери затримали. Доставивши його до міськвідділу, було встановлено його особу - ним виявився 29-річний житель міста Хмельницьк.

Усвідомивши безвихідь ситуації, зловмисник почав зізнаватися. Розповів, що до Ужгорода приїхав потягом, в понеділок по обіді. Де саме зупинився та мету приїзду до обласного центру Закарпаття пригадати не міг...

Викрадений автомобіль міліціонери виявили в ліс на Ужгородщині під час проведення оперативно-розшукових заходів.

Відомості по даному факту слідчим відділом Ужгородського міськвідділу міліції внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України (Розбій). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

Наразі затриманий хмельничанин спілкується з міліціонерами. Йому повідомлено про підозру у скоєнні даного злочину. Враховуючи суспільну небезпечність правопорушника, відносно нього обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Триває досудове розслідування.

Міліціонери вживають відповідні заходи по затриманню інших фігурантів справи.

Ужгородський МВ УМВС України

у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинянин опинився на ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ