В Івано-Франківській області рятувальники продовжують надавати допомогу людям, тимчасово переміщеним із зони АТО

В Івано-Франківській області рятувальники продовжують надавати допомогу людям, тимчасово переміщеним із зони АТО

22.07.14 12:04 0 1094
На Прикарпатті триває робота щодо прийому людей Регіональним штабом з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, створеного при Управлінні ДСНС в області. Щодня тут реєструються понад 20 осіб, які приїжджають з Донецької та Луганської областей. На вже зареєстровано 854 особи, серед них – 208 дітей, інвалідів та пенсіонерів – 70, жінок – 215. Працевлаштовано 24 особи, соціальні виплати отримують 116.

Буквально днями приїхала з Луганщини 22-річна жінка з трьохмісячною дитиною. Вона оселилася у своєї тітки. Батьки і чоловік молодої жінки залишився вдома, а їй вдалося виїхати завдяки тому, що квитки на потяг забронювала в інтернеті зазделегідь. Жінка перебуває під турботою рятувальників.

Без сумніву, що тут, опинившись далеко від рідного дому за таких фатальних обставин, переселенці потребують спілкування з психологами Управління ДСНС в області. Вони обговорюють проблеми, які їх хвилюють, відчувають себе захищеними і потрібними. Психологи ж, у свою чергу, наголошують, що хоча неможливо позбутися тривоги за рідних та близьких, які залишилися в зоні АТО, потрібно більше думати про плани на майбутнє, облаштовуватися, заповнювати дні турботами, зустрічами і справами. Рятувальники Управління ДСНС в області роблять все можливе, щоб адаптувати людей до нових умов, допомогти їм вирішити всі проблеми.

Люди дякують рятувальникам за увагу і турботу, за розуміння їх проблем. Вони сподіваються з часом, коли все владнається, повернутися додому, до своїх рідних. Звичайно, найактуальнішими питаннями для них залишаються житло, працевлаштування, соціальні виплати. У свою чергу, працівники Управління ДСНС в області запевняють, що переселенці не залишаться поза увагою рятувальників і завжди можуть розраховувати на їх вчасну та ефективну допомогу.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина: в область ...

КОМЕНТАРІ