Микола Семенишин: Міліція повинна бути гарантом забезпечення особистої безпеки кожного громадянина

Микола Семенишин: Міліція повинна бути гарантом забезпечення особистої безпеки кожного громадянина

22.07.14 08:08 0 1107
В Управлінні МВС області відбулась прес-конференція за участю новопризначеного начальника УМВС підполковника міліції Миколи Семенишина.

Це перша зустріч начальника Управління із журналістами після його нещодавнього призначення на посаду. Працівники ЗМІ мали змогу краще познайомитись із новопризначеним начальником, дізнатись про пріоритетні напрямки роботи ОВС області, розкриття резонансних злочинів, особисто задати питання, які їх цікавлять.

Під час прес-конференції присутні обговорювали різні питання. Головний міліціонер області розповів про стан криміногенної ситуації в області, зокрема зазначив, що до підпорядкованих підрозділів УМВС протягом першого півріччя надійшло 30797 заяв і повідомлень,з яких по 5653 розпочато кримінальні провадження. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшилась кількість кримінальних правопорушень на 37,1 % (3638 проти 5786), на 49,1% (504 проти 338) зросла кількість розкритих та направлених до суду злочинів минулих років.

Обговорили і питання функціонування та матеріального забезпечення спецбатальйону «Івано-Франківськ». Вже Микола Семенишин запевнив, що що він буде елітним. Командиром підрозділом відповідно до наказу міністра внутрішніх справ призначений полковник Олександир Поліщук, який є досвідченим правоохоронцем і пройшов війну в Афганістані.

« наш батальйон готується за двома напрямками: виконання функцій збройних сил, і Функцій органів внутрішніх справ. Крім того, відібрані кращі фахівці, професіонали, які займаються підготовкою спецбатальйону. Завдяки взаєморозумінні та підтримці Громадської ради при УМВС, а також небайдужих мешканців краю, спільними зусиллями придбаний форменний одяг, міністерство забезпечило зброєю, вирішується питання щодо шоломів та бронежилетів. Таким чином можна сказати, що спецбатальйон «Івано-Франківськ» буде готовий до виконання повноцінно своїх функцій на сході. А 31 липня планується урочисте прийняття присяги бійцями батальйону.»,- сказав підполковник міліції.

Що стосується очищення від міліціонерів, які зраджують інтересам служби, вже більше 400працівників міліції притягнуто до дисциплінарної відповідальності, з яких 13 осіб звільнено за негативними мотивами. При цьому за професійне виконання службових обов’язків, високу професійну майстерність протягом півріччя заохочено 791 працівник ОВС.

Головний міліціонер Микола Семенишин зазначив, що міліція зобов’язана забезпечити спокій, порядок належне реагування, надання об’єктивної оцінки і прийняття відповідних процесуальних рішень відповідно до Закону. Міліція не може бути втягнута в якісь політичні ігри, захищати інтереси певних громадських організацій, а основне - міліція має виступати гарантом забезпечення особистої безпеки кожного громадянина!

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Рівненській області під ...

КОМЕНТАРІ