На Львівщині відновлено роботу пілотного проекту для лікування осіб з гіпертонічною хворобою

На Львівщині відновлено роботу пілотного проекту для лікування осіб з гіпертонічною хворобою

22.07.14 16:20 0 1126
Зважаючи на успішну реалізацію проекту в минулі роки, Міністерства охорони здоров’я та фінансів України прийняли позитивне рішення щодо продовження цього року часткового відшкодування вартості ліків для хворих на гіпертонію. Відтак, на Львівщині з 15 липня 2014 року роботу пілотного проекту відновлено,- про це повідомила під час наради, яка була проведена у департаменті охорони здоров’я ОДА заступник начальника відділу організації медичної допомоги дорослому населенню Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Лілія Юхимів.

Начальник управління розвитку, планування та організаційно-фінансового забезпечення Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Олександр Малоїд окреслив основні фінансові питання пілотного проекту. Він зокрема, зазначив, що цього року у державному бюджеті на 2014 рік для Львівської області на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для осіб з гіпертонічною хворобою передбачено 7 млн. 143 тис. гривень.

«Станом на на розрахунковому рахунку Департаменту охорони здоров’я знаходиться 1 млн. 200 тис. гривень. Вся заборгованість за минулий рік перед аптечним закладами погашена», — додав Олександр Малоїд.

Довідково:

З 1 червня 2012 року в Україні реалізовується Пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою (постанова Кабінету Міністрів України від 25.04.2012 № 340 «Про реалізацію Пілотного проекту щодо впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою»).

Всього у 2013 р. на Львівщині було виписано 542,4 тисячі рецептів для здійснення часткового відшкодування вартості ліків для лікування гіпертонічної хвороби (використано 6 млн. 449,6 тис. грн. державної субвенції).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинь: голові ...

КОМЕНТАРІ