У Львівській області Олег Панькевич взяв участь в освяченні пам'ятника дивізійникам у Підгірцях

У Львівській області Олег Панькевич взяв участь в освяченні пам'ятника дивізійникам у Підгірцях

22.07.14 13:39 0 1150
20 липня 2014 року заступник Голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода", народний депутат України Олег Панькевич взяв участь в урочистому відкритті пам'ятного хреста на братській могилі солдатів Дивізії "Галичина" у с. Підгірці Бродівського району Львівської області та в перепохованні вояків української дивізії та солдатів Червоної армії на цвинтарі дивізійників у с. Червоне Золочівського району.

Пам'ятний хрест було виготовлено за кошти програми Львівської обласної ради із упорядкування військових могил і встановлено за сприяння депутатів-свободівців Олега Панькевича та Ірини Сех. Перепоховання у с.Червоне здійснювало Комунальне підприємство Львівської обласної ради "Доля".

Коментуючи проведені заходи, Олег Панькевич зазначив, що вшанування минулого повинно бути невід'ємною частиною сьогодення. "Якщо б українці знали свою історію, у нас не було б живих щитів перед зеленими чоловічками. Якщо б ми пам'ятали, чим закінчувалися всі наші союзи з Московщиною, у нас не було б ностальгії за "визволителями". Якщо б у нас не було пам'ятників Лєніну та інших тоталітарних совєцьких символів, комуністі не мали б де проводити свої мітинги", - зазначив свободівець. Він додав, що перемога України у війні з Росією чи не напряму залежить від знань українського суспільства про спільне минуле обох народів.

Також Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" здійснило історичну реконструкцію останнього бою Бродівського оточення, який відбувся 22 липня 1944 року між селами Червоне і Ясенівці.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Майже 110 тисяч прочан ...

КОМЕНТАРІ