Житомирщина: рятувальники провели День цивільного захисту у дитячому оздоровчому таборі «Лісовий берег»

Житомирщина: рятувальники провели День цивільного захисту у дитячому оздоровчому таборі «Лісовий берег»

22.07.14 09:46 0 1129
21 липня о 10:30 у дитячому оздоровчому закладі «Лісовий берег» при Житомирському обласному медичному центрі вертебрології і реабілітації з навчально-пізнавальною метою проведено День цивільного захисту.

Понад 200 дітей, які відпочивають у закладі, чекали зустрічі із рятувальниками з самого ранку. Адже для них це не тільки привід пригадати правила безпечної життєдіяльності, а й можливість побачити техніку та засоби, за допомогою яких вогнеборці приборкують пожежі.

Розпочався захід із навчальної евакуації. За сигналом «Тривога!» вихователі загонів організовано, колонами виводили дітей до встановленої точки збору за межі табору та перевіряли за списками чи усі залишили небезпечну зону.

Прибулі за викликом рятувальники Управління ДСНС в області продемонстрували гасіння умовної пожежі, використовуючи можливості пожежної автоцистерни на базі автомобіля КамАЗ, та показали протипожежно-технічне обладнання, тепловідбивний одяг вогнеборців і спорядження для роботи у задимленому середовищі.

Малеча та підлітки мали змогу потрапити у салон пожежного автомобіля, одягали бойове спорядження рятувальників, фотографувалися із вогнеборцями. Цілий шквал емоцій викликав пожежний рукав, яким подавали воду. Але найбільшу цікавість до професії рятувальника проявляли саме дівчата, чимало із яких виявили бажання навчатися у ВУЗах ДСНС України.

Після цього усіх присутніх запросили до актової зали Центру вертебрології і реабілітації. Там рятувальники провели навчальні бесіди з дітлахами щодо безпечного поводження під час літніх канікул.

Для маленьких учасників організатори провели Урок «Безпечні канікули», під час якого нагадали відпочиваючим правила поводження під час пожежі, на воді та в лісі. А діти старшої вікової категорії змогли подивитися повчальний фільм «Небезпечні знахідки» щодо правил поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів. Для закріплення лекційного матеріалу рятувальники організували для молоді конкурси та вікторини профілактичного спрямування.

Подібні заходи проводять тут кожної зміни для формування у дітей навичок безпечної поведінки та вивчення основ безпеки життєдіяльності.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь відзначає 70-ту ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ