Більше як сто тисяч вірян молились за мир та цілісність України у Зарваниці

Більше як сто тисяч вірян молились за мир та цілісність України у Зарваниці

22.07.14 16:46 0 1145
Традиційно Зарваниця збирає багатотисячні прощі вірян різних конфесій. Про заступництво Матінки Божої моляться у цьому святому місці люди не лише з різних куточків України, а й з-за кордону. Цьогоріч Всеукраїнська та молодіжна проща присвячена 25-ій річниці виходу Української греко-католицької церкви із підпілля. Блаженнійший Святослав, Глава УГКЦ відправив Літургію. Прочани у цей важкий для нашої держави час спільно молились за цілісність, мир та спокій України.

Також було проголошено блаженного Василя Величковського покровителем капеланів УГКЦ.

Серед прочан були прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр культури України Євген Нищук, депутат Верховної Ради, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, голови обласної ради Василь Хомінець та ОДА Олег Сиротюк, міський голова Тернополя Сергій Надал, депутати обласної ради Степан Барна, Володимир Болєщук, Віталій Шафранський, Марія Чашка, Володимир Стаюра, Роман Навроцький та інші.

Звертаючись до Блаженнійшого Святослава, очільник облради зазначив: «Громада Тернопілля вирізняється своєю релігійністю та відданістю Церкві. І Зарваниця вкотре це доводить. Адже за 25 літ віряни під керівництвом душ-пастирів розбудували це святе місце. Нині ми спільно зносимо молитву за нашу Вітчизну, просимо в Бога зберегти Україну та послати нам усім мир та спокій. А ще вірю, що наш край,обдарований Божою ласкою, в якому зосереджені такі всесвітньо відомі святині, як Зарваниця та Почаївська Лавра, стане процвітаючим та заможним».

Прес-служба Тернопільської обласної ради висловлює подяку Олегу Снітовському за надані світлини.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі відкрився ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ