У Житомирі депутати міської ради виділили близько 200 тисяч гривень на закупівлю захисної амуніції для міліціонерів

У Житомирі депутати міської ради виділили близько 200 тисяч гривень на закупівлю захисної амуніції для міліціонерів

22.07.14 14:58 0 1074
На позачерговій сесії Житомирської міської ради депутатський корпус одноголосно підтримав пропозицію щодо фінансування з місцевого бюджету потреб працівників органів та підрозділів внутрішніх справ області, які беруть участь у забезпеченні правопорядку на сході нашої держави.

Одним з ключових питань, винесених на розгляд позачергової сесії Житомирської міської ради 21 липня, було матеріально-технічна підтримка військовослужбовців і працівників міліції, які нині несуть службу у зоні проведення антитерористичної операції на сході України.

Представник від УМВС України в області, начальник обласного Управління боротьби з організованою злочинністю Володмир Лупащенко акцентував увагу присутніх на виконанні завдань з охорони громадського порядку та забезпеченні безпеки мирних жителів сходу країни 270 міліціонерами Житомирщини. Зокрема, він зазначив, що, окрім зведеного загону, у звільнених від терористів населених пунктах Луганської і Донецької області правопорядок забезпечують житомирські спецпризначенці.

Завдяки вжитим організаційним заходам обласного УМВС нині працівники міліції повністю забезпечені обмундируванням, однак ще потребують нових, сучасних, засобів індивідуального захисту, у тому числі шоломів та інших спеціальних обладунків. Саме на це й необхідні кошти.

Відтак депутати Житомирської міської ради підтримали ініціативи міліції й виділили для придбання необхідного правоохоронцям, які нині забезпечують спокій та правопорядок у східних регіонах України, 195 тисяч гривень.

Переважна більшість цих коштів має піти на придбання кількох тепловізорів, які планують використовувати на блокпостах і під час патрулювання звільнених від бойовиків населених пунктів житомирські правоохоронці. Саме таке обладнання дає можливість виявляти потенційно небезпечні об’єкти під час несення служби в умовах недостатньої видимості та у темну пору доби.

Іншу суму правоохоронці планують витратити на закупівлю високоякісних кевларових шоломів для індивідуального захисту.

– Від імені колегії УМВС Житомирщини та від себе особисто висловлюю подяку депутатському корпусу міста та області за розуміння та підтримку наших ініціатив. Адже для забезпечення спокою у державі ми усі маємо об’єднати свої зусилля, - зазначив головний міліціонер Житомирщини Юрій Демяненко.

Нагадаємо, цього тижня відбудеться зміна житомирських зведених загонів. 200 наших працівників мають повернутися із зони проведення антитерористичної операції, натомість черговий зведений загін вирушить на схід нашої держави.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ