Волинським господарям пропонують придбати с/г техніку вітчизняного виробництва шляхом пільгового кредитування в рамках регіональної програми підтримки АПК

Волинським господарям пропонують придбати с/г техніку вітчизняного виробництва шляхом пільгового кредитування в рамках регіональної програми підтримки АПК

23.07.14 11:10 0 709
На Волині відбувається нарада з питань розвитку сільських територій та сприяння технічного переоснащення господарств населення. У рамках якої волинським господарям презентують сільськогосподарську техніку вітчизняного виробництваї від ВАТ «Волиньагроремаш» та Харківського тракторного заводу.

Участь в її роботі беруть представники обласної виконавчої влади, Міністерства аграрної політики та продовольства України, ВАТ «Харківський тракторний завод», Волинської філії НАК «Украгролізинг», голови фермерських господарств, власники сімейних (родинних) ферм, голови Асоціації фермерів та приватних землевласників, керівники аграрних служб краю.

Учасників наради привітав голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт та оглянув презентовану с/г техніку. «Пропонують трактори не лише для великих сільськогосподарських підприємств, а й – для одноосібників, для фермерських господарств. Техніку не імпортну, а вітчизняного виробника, яка суттєво полегшить роботу господаря, та й обладнання якої - на вимогу покупця. Це важливо, що бізнес йде назустріч сільгоспвиробнику», - зауважив він.

Комерційний директор ВАТ «Харківський тракторний завод» Юрій Головач зазначив, що у Волинській області вони започатковують новий проект з у рамках Волинської регіональної програми підтримки особистих селянських господарств шляхом пільгового кредитування. Він розповів, що Харківський тракторний завод випускає малогабаритні трактори (25-35 к.с) для населення та фермерських господарств, а також більшу техніку (180-240 к.с) для великих господарств. Ціни – значно нижчі, ніж на аналогову продукцію іноземного виробництва. «Ми працюємо вже з Рівненською та Черкаською областями. І вже є замовлення від волинських господарів на купівлю п’яти тракторів. ми демонструє дві одиниці техніки, заявку на їх придбання вже отримали», - зазначив він.

Фермер Іван, який проживає на території Поромівської сільради Іваничівського району, відзначив роботу влади у напрямку підтримки аграрного сектору краю. «Я обробляю майже 7 гектарів землі. Зацікавився можливістю купити трактор на пільгових умовах. Важливо також, що нас інформують про таку можливість придбання техніки в кредит, тому що відразу зібрати відповідну суму важко. Раніше я користувався регіональною програмою і отримав доїльний апарат. Однак прикро, що немає стабільності на ринку збуту сільськогосподарської продукції», - наголосив фермер.

Після демонстрації с/г техніки пленарне засідання, де йтиметься про співпрацю з Харківським тракторним заводом у рамках регіональних програм підтримки галузі АПК, а також розвиток сільських територій у контексті змін до Конституції України щодо децентралізації влади.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині молодик ...
Наступна новина: У Львівській області в ...

КОМЕНТАРІ