У Луцьку презентували шість тролейбусів, що курсуватимуть за маршрутом № 15, 15а

У Луцьку презентували шість тролейбусів, що курсуватимуть за маршрутом № 15, 15а

23.07.14 18:42 0 703
За участю міського голови Миколи Романюка відбулась презентація шести тролейбусів, придбаних у м. Люблін (Республіка Польща). З цієї нагоди на Луцькому підприємстві електротранспорту також побували секретар міської ради Сергій Григоренко, заступник міського голови Тарас Яковлев, депутати міської ради Євген Ткачук, Анатолій Пархом’юк, Юрій Корольчук, Василь Гриб.

Міський голова Микола Романюк розповів, що міська влада вже не перший рік працює над тим, аби містом курсували тролейбуси як основний громадський вид транспорту. Адже усі види сучасного транспорту завдають великої шкоди екологічному стану міста, найбільш безпечний та екологічно чистий з них – тролейбуси. «Це ще один крок для створення комфорту лучан та турбота про їх здоров’я», - переконаний міський голова Микола Романюк.

За його словами, завдяки функціонуванню електротранспорту, покращиться екологічна ситуація у місті, розвантажиться транспортний потік у центральній частині міста, до того ж цей вид транспорту - більш пасажироємкий та доступний за вартістю проїзду.

Міський голова акцентував на тому, що тролейбуси придбані за кошти міського бюджету. Все ж він сподівається, що згодом ситуація в Україні стабілізується, працюватимуть повною мірою державні прогрими, і Луцьк зможе, як і планувалося, придбати ще 30 нових тролейбуси у співфінансуванні з державного і міського бюджетів.

Директор Луцького підприємства електротранспорту Анатолій Тимощук повідомив, що ці тролейбуси закуплено за рахунок поповнення статутного фонду Луцького підприємства електротранспорту. Вони курсуватимуть тими ж вулицями, що й маршрутні таксі №15 та 15 а. Натомість їх з цього маршруту знімуть. За його словами, тепер Луцьке підприємство електротранспорту має 36 тролейбусів, 2 із них ремонтуються, а 34 курсують містом. Він запевнив, що докладатиме максимум зусиль щоб ЛПЕ й надалі розвивалося, покращувалася його матеріальна база. Також подякував усім, хто допоміг у придбанні, розмитненні транспортних засобів та своєму колективу, який підготував тролейбуси до виїзду на маршрути.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі від наміру ...
Наступна новина: Операція ...

КОМЕНТАРІ