Івано-Франківські правоохоронці підвели підсумки роботи за перше півріччя

Івано-Франківські правоохоронці підвели підсумки роботи за перше півріччя

23.07.14 15:52 0 727
Результати роботи працівників Івано-Франківського міськвідділу міліції заслухали куратор відділу начальник УКР УМВС в області полковник міліції Ігор Бабюк та новопризначений керівник підполковник міліції Віктор Шкутов.

Відомо, що від оперативно-службової діяльності саме Івано-Франківського міськвідділу міліції значною мірою залежить стан криміногенної ситуації загалом в області. У роботі працівників івано-франківської міліції традиційно найбільше навантаження з огляду на густо заселеність території обслуговування і процеси міграції громадян. Особлива увага приділяється забезпеченню правопорядку на дільницях, де розташовані житлові масиви і де проживає основна кількість населення обласного центру.

Протягом шести місяців поточного року Івано-Франківським міським відділом проведено ряд організаційних та практичних заходів, спрямованих на зміцнення правопорядку, охорону прав і свобод громадян, протидію проявам корупції, забезпечення охорони громадського порядку й безпеки в місті. Вживались заходи, спрямовані на підвищення рівня довіри громадян до міліції, покращенню стану обліково-реєстраційної дисципліни, забезпеченню повного обліку звернень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Для удосконалення роботи зі зверненнями громадян встановлено жорсткі вимоги щодо організації цієї роботи і особистого прийому громадян. Кожна заява розглядається особисто начальником Івано-Франківського МВ УМВС та його заступниками під час особистого прийому.

Рішення по матеріалах, зареєстрованих в Журналі єдиного обліку приймаються згідно чинного законодавства без порушення терміну розгляду. Слід зазначити, що матеріали ЖЄО, по яких прийнято рішення про списання до справи, регулярно направляються у прокуратуру м. Івано-Франківська для перевірки прийнятих рішень.

За перше півріччя поточного року до чергової частини Івано-Франківського МВ УМВС надійшло 9211 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. Згідно Закону України «Про звернення громадян» вирішено 7327 матеріалів, що становить 80 % від загальної кількості зареєстрованих матеріалів. Найбільшу кількість матеріалів розглянуто службою дільничних інспекторів міліції – 5747, державтоінспекцією – 645, кримінальною міліцією у справах дітей – 59, Державною службою боротьби з економічною злочинністю – 321 матеріал та працівниками карного розшуку – 534.

По категоріях злочинів спостерігається зменшення росту злочинів проти життя і здоров’я (143 проти 189 в мин. році), а саме – тяжкі тілесні ушкодження, середньої тяжкості тілесні ушкодження, умисне легке тілесне ушкодження. Спостерігається ріст злочинів, пов’язаних з незаконним поводженням зі зброєю. З початку 2014 року виявлено 98 наркозлочинів, в тому числі 37 фактів збуту наркотиків.

Щодо стану злочинності в дитячому середовищі, то за звітний період працівниками СКМСД Івано-Франківського МВ УМВС у співпраці з іншими зацікавленими відомствами здійснювалась робота та вживались заходи, спрямовані на профілактику антигромадських проявів у молодіжно-підлітковому середовищі, удосконаленню роботи з неблагополучними сім’ями. З підлітками, які перебувають на обліку, проводиться попереджувальна робота вивчається характер особи неповнолітнього, його зв’язки, спосіб життя. Спільно із службою у справах неповнолітніх, відділом освіти та науки МВК та іншими підрозділами Івано-Франківського МВ протягом звітного періоду розроблялися та реалізовувалися програми профілактики та операції: «Дні захисту дітей», «Діти вулиці», «Ялинка», «Петарда», «Сім’я без насильства», «Нічне місто».

Працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю виявлено та задокументовано 112 кримінальних правопорушень у сфері економіки, з них 22 особливо тяжких та тяжких. Виявлено 14 фактів розкрадання, а 27 злочинів скоєно в сфері господарської діяльності. У структурі виявлених злочинів 26 - у сфері службової діяльності. При документуванні злочинів у сфері службової діяльності основну увагу зосереджено на викритті фактів корупції та хабарництва. Всього оголошено особі про підозру та направлено до суду 44 кримінальних правопорушення. Реально відшкодовано матеріальних збитків на суму 787922 гривень.

Відділом дільничних інспекторів міліції за перше півріччя складено 2076 протоколів про адміністративне правопорушення. З них: 628 – за ст. 173 КУпАП, 400 – за ст. 173-2 КУпАП, 250 – за ст. 178 КУпАП, 251 – за ст. 187 КУпАП, 103 – за ст. 51 КУпАП, 162 – за ст. 160 КУпАП. Дільничними інспекторами міліції за звітний період розкрито 76 злочинів.

Інспекторами роти патрульної служби складено 1205 протоколи про адміністративне правопорушення. З них 720 – за ст. 178 КУпАП, 383– за ст. 173 КУпАП, 80 – за ст. 175-1 КУпАП.

На обліку в Івано-Франківському МВ УМВС перебуває 12 об’єктів дозвільної системи. З них 9 – з вогнепальною зброєю. Протягом звітного періоду за порушення правил зберігання, придбання та використання, порушення строків чи порядку перереєстрації газової та вогнепальної зброї складено 100 адмінпротоколів, з них: 47 – за ст. 192 КУпАП, 49 – за ст. 195-2 КУпАП.

На підставі аналізу місця і часу вчинення правопорушень та злочинів скоєних в громадських місцях, на вулицях, площах, в парках в Івано-Франківському міському відділі УМВС, з участю управління громадської безпеки УМВС в області, оновлено план комплексного використання сил та засобів по охороні громадського порядку на території міста. Щоденно на охорону громадського порядку в м. Івано-Франківську на маршрути патрулювання в середньому залучається 55-65 працівників.

Зокрема, криміногенна ситуація в обласному центрі завжди була складнішою, ніж в інших містах краю. Але завдяки злагодженій роботі міськвідділу і добрій взаємодії з галузевими службами обласного управління, оперативна обстановка ніколи не виходила з-під контролю і залишалася стабільною, а колектив підрозділу міліції докладає максимум зусиль для того, щоб мешканці і численні гості міста почувалися тут комфортно і у безпеці.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині сімейна сварка ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ