Івано-Франківщина: підбито підсумки операції «Автобус-2014»

Івано-Франківщина: підбито підсумки операції «Автобус-2014»

23.07.14 12:16 0 722
У зв’язку з тим, що мають місце чисельні порушення у сфері пасажирських перевезень, Державтоінспекцією проводилися профілактичні заходи. Наразі підбито підсумки двохмісячної діяльності, хоча контроль з боку Державтоінспекції за пасажирськими перевезеннями продовжується.

Метою проведення заходів була і є профілактика аварійності на пасажирському автомобільному транспорті, попередження порушень Правил дорожнього руху водіями автобусів, особливо тих, що надають послуги з перевезення пасажирів, здійснення державного контролю за дотриманням автопідприємствами законодавства у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху й притягнення до відповідальності посадових осіб суб’єктів господарювання за допущені порушення тощо.

За час операції працівниками Державтоінспекції області перевірено 661 суб’єкта господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів на підставі виданих ліцензій та перевірено 4100 транспортних засобів. При цьому виявлено 629 технічно несправних ТЗ, у тому числі з несправним або заблокованим аварійним виходом – 69, з незаконно встановленими додатковими місцями для сидіння – 78, з несправними зовнішніми світловими приладами – 158, переобладнаних для роботи на газовому паливі з порушенням вимог законодавства – 29, з несправностями рульового управління – 74, з несправностями шин та коліс – 140. Виявлено 1360 порушень ПДР водіями автобусів, з них 3 факти керування у нетверезому стані, 63 – перевищення встановлених обмежень швидкості руху, 320 – перевезення пасажирів понад встановлену кількість, 120 – порушень вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг біля автовокзалів, 138 – порушень правил зупинки та стоянки в місцях масових відправлень пасажирів, виявлено 27 фактів керування автобусами без ліцензійної картки та 570 випадків відхилення від визначеного маршруту руху та інші. Загалом за порушення у сфері пасажирських перевезень Державтоінспекцією видано 348 приписів на суб’єктів господарювання, надіслано 7 подань до Укртрансінспекції.

Водіїв, які здійснювали пасажирські перевезення у нетверезому стані виявили у Яремчі, Галичі та Івано-Франківську. Аналізуючи результати роботи та кількість виявлених порушень, очевидним є той факт, що дисципліна водіїв на низькому рівні. Тож робота по контролю перевізників продовжується.

Служба профілактичної роботи УДАІ УМВС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Про наповнення бюджету ...

КОМЕНТАРІ