Львівщина: на ПАТ «Стебницьке ГХП «Полімінерал» розпочато реалізацію природоохоронних заходів

Львівщина: на ПАТ «Стебницьке ГХП «Полімінерал» розпочато реалізацію природоохоронних заходів

23.07.14 16:26 0 651
Департамент екології та природних ресурсів повідомляє, що внаслідок проведення виїзної наради, в червні 2014 р. за участю керівництва області, на ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» ПАТ «Компанією «Райз» відновлено частково фінансування заходів із завершення реалізації «Комплексного проекту консервації рудника №2 і рекультивації порушених земель».

За наявною в Департаменті інформацією, з липня 2014 р. фактично розпочато виконання заходів: частково здійснюється лабораторний контроль розсолів на хвостосховищі, моніторинг за рівнем і хімічним складом підземних вод і просідання поверхні. Окрім цього розпочато фінансування по руднику №2 на утримання шахтних підйомів, вентиляції, компресорної, рудникового транспорту і зв’язку.

Виконання природоохоронних заходів на даному підприємстві є вкрай важливим, адже ситуація, яка склалася в зоні колишньої діяльності підприємства з видобутку калійних руд із підземних копалень, може призвести до техногенно – екологічної ситуації.

Одночасно повідомляємо, що виконання взятих зобов?язань ПАТ «Компанія «Райз» з проведення природоохоронних заходів на ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал», згідно з укладеної угоди, перебуватиме під контролем органів державної влади за рахунок щоквартального виїзду та моніторингу виконаних заходів.

Довідково:

Наказом Фонду державного майна України від 16.06.2011 року за №900 прийнято рішення про приватизацію Стебницького ДГХП «Полімінерал». Відповідно 2 жовтня 2013 року було укладено договір купівлі – продажу між Фондом державного майна та ПАТ «Компанія «РАЙЗ». Зобов’язання покупця містять економічну складову, інноваційну, соціальну і природоохоронну.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Блаженніший Святослав: « ...
Наступна новина: За видобуток бурштину на ...

КОМЕНТАРІ