Любомир Мельничук: "Наша остаточна мета – повністю заборонити російський продукт у Львові"

Любомир Мельничук: "Наша остаточна мета – повністю заборонити російський продукт у Львові"

23.07.14 16:03 0 663
"Ухвала міської ради про обов'язкове маркування товарів російського походження є лише частиною кампанії, яка має на меті повністю заборонити у Львові товари російського походження". Про це заявив голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Любомир Мельничук під час прес-конференції 22 липня 2014 року.

Любомир Мельничук зазначив, що львів'яни протягом останнього часу намагаються різними способами підтримати українську армію та шукають способи, аби не співпрацювати із окупантом – Росією.

"Ухвала міської ради про маркування російських товарів – лише перший крок. Наша кінцева мета – заборона продажу будь-якого товару з Росії на території Львова. Зараз ми хочемо дати львів'янам можливість обирати, щоби люди, прийшовши в супермаркет, могли точно знати, чи не купують вони товар окупанта", – сказав депутат.

Любомир Мельничук підкреслив: у ході виконання цієї ухвали чітко буде видно, хто є патріотами держави й стоїть по один бік із Україною, львів'янами, громадою. Він додав, що міська рада має недостатньо повноважень, аби повністю заборонити реалізацію певної групи товарів у Львові, тому працюватиме над цим питанням із центральними органами влади та представниками бізнесу. Перезавантаження системи ведення бізнесу, на думку Мельничука, допоможе унеможливити потрапляння продукції ворожої держави на полиці українських крамниць.

"Так сталося, що дуже багато товарів із Росії зараз мають привілейоване становище у дистриб'юторській мережі. Така ситуація виникла через серйозний лобізм російського бізнесу. Ухвала міської ради передбачає, що будь-який товар, виготовлений на території Росії, підпадає під маркування. Однак на практиці виглядає так, що торгова марка зареєстрована у США, але виробництво є у РФ, тому потрібно бути дуже уважними", – зазначив свободівець. За його словами, процес повної заборони російських товарів в Україні та у Львові зокрема буде дуже тривалим, і велике значення у ньому має особиста відповідальність громадян.

Нагадаємо, що рішення про бойкот російських товарів у Львові ухвалили на офіційному рівні – депутати Львівської міської ради зобов'язали підприємців маркувати російську продукцію прапором країни-окупанта та позначкою "Товари з Російської Федерації".

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирська область: ...
Наступна новина: У дитячому таборі на Волині ...

КОМЕНТАРІ