У Львівській області в Західному ОТО закінчився навчально-методичний збір з молодими лейтенантами

У Львівській області в Західному ОТО закінчився навчально-методичний збір з молодими лейтенантами

23.07.14 11:22 0 745
У Західному оперативному територіальному об’єднанні Національної гвардії України закінчився навчально-методичний збір з офіцерами-випускниками вищих навчальних закладів 2014 року.

Триденні збори проводились на базі Галицької бригади Національної гвардії України. За цей час лейтенанти нагадали всі теоретичні та практичні навички отримані під час навчання у військових закладах.

На початку зборів перед молодими офіцерами виступив начальник Західного територіального управління Національної гвардії України генерал-майор Юрій Аллеров. Під час зустрічі він наголосив: «В цей нелегкий для нашої держави час саме ви повинні подавати приклад своїм підлеглим, вчити їх. Якщо ви, як офіцер навчитесь відчувати кожного військовослужбовця серцем та душею – станете справжнім командиром».

Розпочались збори з проведенням стройового огляду. У офіцерів перевірили зовнішній вигляд, особисті документи та укомплектованість командирських сумок. На заняттях з стройової підготовки колишні випускники мали можливість показати свої методичні навички у володінні стройовими прийомами зі зброєю.

Окремо з офіцерами патрульних підрозділів та підрозділів з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних офіцери ЗТУ провели заняття з тактичної підготовки військ щодо методики роботи командира взводу з прийняття рішення на виконання службово-бойового завдання, ознайомили з видами варт, військових нарядів та їхньою специфікою.

На полігоні навчального центру «Раковець» офіцери бойової і спеціальної підготовки ЗТУ провели зняття з тактико-спеціальної та вогневої підготовки. «Питання дій особового складу під час проведення антитерористичної операції на сьогоднішній день є актуальними. Саме тому на цих заняттях ми відпрацювали дії військовослужбовців у групах патрулювання, дозорі, похідній охороні, розвідці. З урахуванням виконання завдань на блок-посту або режимному об’єкті, молоді офіцери, виконали практичні стрільби по відбиттю нападу та здійснили переслідування групи злочинців» - розповів начальник відділення бойової і спеціальної підготовки ЗТУ підполковник Василь Жук.

Також з офіцерами були проведені заняття з військово-інженерної, технічної, військово-медичної, правової та фізичної підготовки. В більшості тематика занять відповідала актуальним питанням, які на сьогоднішній день цікавлять молодих лейтенантів, та зможуть допомогти їм на початку офіцерського становлення.

«З молодими офіцерами були проведені методичні та інструкторські-методичні заняття з військових дисциплін. Особливу увагу керівництво зборів, а також керівники занять приділили значну увагу практичному відпрацюванню тим чи іншим питанням. Особливо це стосується вогневої, фізичної, тактичної підготовки військ та тактико-спеціальної підготовки», - зауважив заступник начальника Західного територіального управління Національної гвардії України полковник Сергій Скрипнюк.

По закінченню навчально-методичного збору офіцери прибудуть до своїх підрозділів та продовжать службу в частинах Західного оперативного територіального об’єднання Національної гвардії України.

майор Олег Тіхов
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинським господарям ...
Наступна новина: На Тернопіллі під час прощі ...

КОМЕНТАРІ