Сидір Кізін: «Область готова взяти своєрідне шефство над зруйнованим Слов’янськом»

Сидір Кізін: «Область готова взяти своєрідне шефство над зруйнованим Слов’янськом»

23.07.14 09:56 0 643
Голова облдержадміністрації Сидір Кізін взяв участь у програмі обласного телебачення «Віч-на-віч», під час якої обговорювалася ситуація на Сході України та готовність Житомирщини допомагати тимчасовим переселенцям, які приїздять на терени нашої області. Гостем студії також був Денис Рубель – житель міста Макіївка Донецької області, що разом із сім’єю переїхав у нашу область до родичів.

«Жителі Житомирщини, волонтери та представники влади всіх рівнів активно долучилися до надання допомоги людям, які приїздять із зони проведення антитерористичної операції та Криму», - зазначив Сидір Кізін.

Денис Рубель розповів про те, що на Донеччині відключені всі українські телеканали, руйнуються об’єкти інфраструктури і в цілому ситуація в регіоні щодня погіршується. Сім’я Дениса обрала Житомирську область, бо тут проживають родичі, а також переселенці багато чули про підтримку з боку обласної влади всіх людей, що сюди приїздять.

Денис розказав: «Люди вже почали звикати до війни. Син щодня приходить з садочка і повторює про те, що не можна підходити до вікон та вмикати ввечері світло в квартирі, бо на дахах сидять снайпери. Ми вже стомилися від пострілів, погроз та війни. Сподіваюся, що в Житомирській області вдасться влаштувати своє життя по-новому».

Очільник області з розумінням вислухав Дениса та поділився своїми враженнями від відвідування Слов’янська: «Із власного досвіду можу сказати, що у населення Слов’янська змінилася свідомість після бойових дій, спровокованих терористами. Вони зустрічали українських військовослужбовців як своїх рятівників та визволителів. Зараз в області добре налагоджена співпраця з Кабінетом Міністрів щодо координації дій в напрямку надання допомоги тимчасовим переселенцям. У нас функціонує регіональний координаційний штаб з питань розміщення громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції до Житомирської області. Окрім цього, створено базу даних з інформацією про наявність вільного житла для цієї категорії громадян, в якій на разі є дані про 1686 місць для проживання. На жаль, ми не можемо забезпечити всіх людей роботою, але дехто все-таки отримує можливість працевлаштуватися».

Під час прямого ефіру голова облдержадміністрації звернув увагу: «Область готова взяти своєрідне шефство над зруйнованим Слов’янськом. Найближчим часом фахівці з департаменту містобудування, архітектури та будівництва облдержадміністрації поїдуть у це звільнене місто, оцінять ситуацію та запропонують допомогу, яку може надати наша область. А далі разом з урядом ми розробимо чіткий план відбудови населеного пункту».

Окрім цього, Сидір Кізін прокоментував ситуацію навколо чуток щодо його звільнення з посади голови облдержадміністрації: «Я продовжую працювати, виконувати свої обов’язки і щодня намагаюся зробити щось корисне для області».

Голова облдержадміністрації побажав усім громадянам нашої держави миру, єдності та перемоги над тими, хто приніс війну на українську землю.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: На Тернопіллі скільки ...

КОМЕНТАРІ