У Житомирі говорили про відбудову Слов’янська

У Житомирі говорили про відбудову Слов’янська

23.07.14 10:53 0 812
22 липня у Житомирі відбулася робоча нарада директора департаменту містобудування, архітектури та будівництва облдержадміністрації Григорія Красійчука з представниками будівельної галузі по відновленню м. Слов’янська.

У ході зустрічі посадовець розповів, що ініціатором проведення відновлювальних робіт на Сході був голова Житомирської обласної адміністрації Сидір Кізін.

«Відповідний лист вже направлений до Кабінету Міністрів України, - повідомив Григорій Захарович. - Адже, як відомо, на Житомирщині багато архітектурно-будівельних підприємств, які могли б забезпечити відбудову зруйнованого міста».

За словами директора департаменту містобудування, архітектури та будівництва облдержадміністрації, зранку його заступник Роман Щебетов виїхав до Слов’янська, аби оцінити обсяги майбутньої роботи.

«В першу чергу потрібно обстежувати стан житлових будинків, шкіл, лікарень. Можливо, вони взагалі потребують негайного знесення, адже краще побудувати щось нове, ніж на руїнах відбудовувати старе», - запевнив Григорій Красійчук.

Представники будівельної галузі, що були присутні на нараді, погодилися з цією пропозицією та наголосили на тому, що варто дізнатися й думки людей, які виїхали зі свого міста в період проведення антитерористичної операції стосовно того, чи будуть вони повертатися назад.

«Ми не маємо права повторювати помилки, наприклад, 1986-го року, коли після Чорнобильської катастрофи архітектори та будівельники відновлювали міста та села, а наші українці залишилися на тих місцях, куди виїхали під час аварії», - йшлося на нараді.

Також було запропоновано створити штаб при облдержадміністрації, який оцінить всі необхідні витрати на виконання робіт.

Варто зазначити, що зараз в області нараховується понад 250 будівельно-монтажних організацій та близько 60 проектних інститутів, а також 150 підприємств - виробників будівельних матеріалів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ