У Рівненській області з початку року до суду скеровано 20 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення

У Рівненській області з початку року до суду скеровано 20 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення

23.07.14 13:04 0 636
Органи прокуратури області вживають заходи щодо посилення протидії корупції у всіх сферах суспільного життя, забезпечення належного прокурорського нагляду за додержанням антикорупційного законодавства, усунення порушень законів та притягнення до відповідальності винних осіб.

У поточному році правоохоронними органами надіслано до суду 20 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення, що їх вчинила 21 особа, у тому числі 8 кримінальних проваджень стосовно 8 осіб – за фактами одержання неправомірних вигод. З підозрюваними укладено 7 угод про визнання винуватості.

Зокрема, викрито факти корупції у таких соціально-важливих сферах: у бюджетній системі – 6, у сфері земельних правовідносин – 6, у сфері освіти – 2, у банківській системі – 1 та інше.

Корупційні злочини виявлено у діях посадовців органів влади, місцевого самоврядування, контролюючих органів, державної пенітенціарної служби, а також службовців, які працюють у банківській системі, сферах освіти, земельних правовідносин.

Судами області ухвалено 13 обвинувальних вироків стосовно 14 осіб.

Правоохоронні органи області також вживали заходи щодо протидії адміністративно-караній корупції. Так, ними складено та направлено до суду 59 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень.

Судами розглянуто 34 адміністративні справи про корупційні правопорушення та за їх результатами вже притягнуто до відповідальності 26 посадовців. Зокрема, серед них - 3 державних службовці (у т.ч. голова районної державної адміністрації), 2 депутати місцевих рад, 9 посадових осіб місцевого самоврядування (у т.ч. голова районної ради), по 2 працівника митної служби та підрозділу цивільного захисту, 6 посадових осіб юридичних осіб публічного права.

На винних накладено стягнення у виді штрафу в сумі 8,5 тис. грн.

Запобігання і протидія корупції залишається одним із пріоритетних напрямів діяльності правоохоронних органів, зокрема прокуратури. Робота на цьому напрямі продовжується.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ