На Рівненщині працівники ДАІ підбили підсумки профілактичних заходів «Автобус 2014»

На Рівненщині працівники ДАІ підбили підсумки профілактичних заходів «Автобус 2014»

23.07.14 14:01 0 625
В період з 20 травня по 20 липня поточного року працівниками Державтоінспекції області проводилися цільові профілактичні заходи на пасажирському автотранспорті «Автобус-2014».

В ході проведення яких увагу інспекторів ДАІ було зосереджено на дотримання пасажироперевізниками Правил дорожнього руху, особливо керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння, перевищення встановлених обмежень швидкості руху, керування технічно несправними автобусами та такими, що не пройшли обов’язковий технічний контроль, тощо.

Крім цього, працівниками Державтоінспекції проводилися позапланові та контрольні перевірки дотримання водіями вказаної категорії вимог законодавства у сфері безпеки дорожнього руху, під час яких першочергово зверталася увага на зберігання транспортних засобів за місцем стоянки, організації передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв.

- За період проведення заходів працівниками автомобільно-технічної інспекції було здійснено 695 перевірок суб’єктів господарювання які надають послуги з перевезення пасажирів, за результатами яких видано 369 приписів на усунення недоліків. Працівниками ДАІ області оглянуто 3600 автобусів, з яких 377 виявлено з технічними несправностями. Задокументовано 989 порушень Правил дорожнього руху, скоєних водіями автобусів, з яких три факти керування в стані алкогольного сп’яніння та складено 45 протоколів на посадових осіб перевізників – повідомив заступник начальника управління ДАІ в Рівненській області підполковник міліції Віктор Мороз.

Загалом, по недоліках, виявлених у ході проведених заходів надіслано 5 інформацій в управління Укртрансінспекції, 2 — до організаторів перевезень, 1 — в прокуратуру області та 1-у — до Рівненської ОДА стосовно порушень під час перевезення організованих груп дітей.

Прес-служба УДАІ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ