На Тернопіллі Олег Сиротюк подарував Блаженнішому Святославу картину художника з Бережанщини

На Тернопіллі Олег Сиротюк подарував Блаженнішому Святославу картину художника з Бережанщини

23.07.14 10:19 0 678
З нагоди 25-річниці виходу УГКЦ з підпілля, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк подарував Блаженнішому Святославу картину революційного змісту знаного художника з Бережанщини Олега Шупляка.

«У своїх сюрреалістичних картинах Олег Шупляк вдало використовує метаморфози. Завдяки художньому прийому оптичної ілюзії, полотно набуває подвійного змісту та розкриває одразу кілька історій, - зазначив Олег Сиротюк. - На цій картині воєдино злилися прагнення різних поколінь до незалежності України».

Крізь вогонь й дим, що здіймається від шин, які горять на Майдані, проглядається образи Шевченка, князів... Вдивляєшся в написане і відчуваєш оту силу й віру в те, що правда таки переможе.

«Патріарх Йосиф Сліпий назвав УГКЦ «Церквою мучеників». Випробування, що випали на долю Української греко-католицької церкви з 1946-го по 1989-ий - важкі. Але вона пройшла їх з гідністю, вистояла і зміцніла, - зауважив голова Тернопільської ОДА. - Революція Гідності також зробила українську націю сильнішою. Вона стала для неї таким же горнилом, як для УГКЦ роки, проведені в підпіллі. І в тому, що Майдан переміг, є велика заслуга усього духовенства, і Ваша, Блаженнійший Патріарше, особливо».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: МОН: Вступники з Донбасу ...
Наступна новина: Юнацька збірна команда ...

КОМЕНТАРІ