Блаженніший Святослав: « Нині ми святкуємо ювілей свободи УГКЦ»

Блаженніший Святослав: « Нині ми святкуємо ювілей свободи УГКЦ»

23.07.14 16:16 0 669
Всеукраїнська та Молодіжна проща до Зарваниці завершилася 20 липня Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

Участь у Богослужінні взяли 16 архиєреїв УГКЦ, близько 300 священиків, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Верховній раді України Олег Тягнибок, міністр культури Євген Нищук, голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк, голова Волинської ОДА Григорій Пустовіт, голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець, міський голова Тернополя Сергій Надал і десятки тисяч паломників з різних куточків України та з-за кордону.

Цьогоріч проща була приурочена 25-ій річниці легалізації УГКЦ. З нагоди ювілею Блаженніший Святослав вручив відзнаки (пам’ятна медаль і грамота) духовенству та мирянам.

«Нині ми святкуємо ювілей свободи УГКЦ, - наголосив Глава УГКЦ, звертаючись до прочан. - Двадцять п'ять років тому стараннями папи Івана Павла ІІ Українська греко-католицька церква вийшла з підпілля і була офіційно визнаною. За чверть століття вона стала тим могутнім рушієм українського суспільства, який духовно підтримує наш народ у боротьбі за свободу».

Голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк наголосив на тому, що присутність на прощі великої кількості паломників зі Східних та Південних областей свідчить про єдність України.

«Зараз ми бачимо, як формується нація, готова обороняти свою землю та будувати правдиву українську державу», - підкреслив очільник області.

Наприкінці Служби владика Василій, архиєписком і митрополит Тернопільсько-Зборівський, подякував паломникам із Запорізької, Миколаївської, Кіровоградської, Донецької, Одеської, Херсонської, Харківської, Луганської, Вінницької, Полтавської, Луцької, Чернівецької, Хмельницької, Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської областей, АР Криму, вірним греко-католицької церкви зі світової діаспори, котрі разом із тернопільськими паломниками взяли участь у Всеукраїнській та Молодіжній прощі до Зарваниці.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина: на ПАТ ...

КОМЕНТАРІ