Тернопілля: ГРОМАДЯНИ, БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ З ВОГНЕМ У ЛІСІ!

Тернопілля: ГРОМАДЯНИ, БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ З ВОГНЕМ У ЛІСІ!

23.07.14 15:35 0 634
«Ліс - наше багатство. Бережіть ліс від пожежі!» - це гасло відоме всім з дитинства. Але, проте, рік у рік із початком спекотних сонячних днів на території України спалахують лісові пожежі. У працівників ДСНС і лісової охорони в такий період особливо напружений час.

Люди часто не усвідомлюють значення лісів для здоров'я. Щорічно в Україні спостерігається збільшення кількості лісових пожеж у період свят і вихідних днів, коли велика кількість громадян відправляється в ліс на відпочинок. Нерідко народні гуляння в лісі закінчуються лихом для природи.

Причинами виникнення пожеж у лісі, у більшості випадків, є байдужість і безтурботне ставлення людини до природи: не загашені під час пікніків багаття, кинуті в підсохлу траву не загашені недопалки, а також дитячі пустощі з вогнем.

Управління ДСНС України у Тернопільській області закликає жителів та гостей області неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі, особливо в лісових зонах.

Пам’ятайте: джерелом пожежі в лісі може стати необережно кинутий сірник або недопалок. Виберіть місце для вогнища та обладнайте його. Ніколи не залишайте вогнище без нагляду. Незагашене вогнище може бути причиною лісової пожежі. Також, небезпечною може бути просякнута мастилом, бензином, гасом чи іншою пально-мастильною речовиною ганчірка. Пожежу може спричинити навіть заправка паливного баку машини при працюючому двигуні. А залишена на сонячній галявині пляшка чи уламок скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Це досить часто призводить до самозагоряння лісових масивів.

Громадяни, будьте обережні з вогнем у лісі, бережіть “зелені легені” планети від пожеж! Приємного і, головне, безпечного вам відпочинку у період літніх відпусток.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинська міліція ...
Наступна новина: Львівські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ