Тернопілля: збережемо наш хліб разом!

Тернопілля: збережемо наш хліб разом!

23.07.14 08:00 0 1083
Нині пора жнив. Це пожежонебезпечний період: спекотна погода, сухі хлібні масиви, енергонасичені хлібозбиральні агрегати (нерідко у несправному стані), а іноді й людські необережність, недбалість, чи безвідповідальність несуть загрозу виникненя пожежі. Загальновідомо, що в цей напружений час найменша необережність з вогнем на зернових ланах можуть перетворити золоте зерно на попіл.

Не можна забувати й про те, що приборкати пожежу на полі, яка дуже швидко може набути значних масштабів, дуже складно. Нерідко ліквідовувати таке загорання доводиться із залученням значних сил рятувальних підрозділів, а значить і затратами значних матеріальних засобів і людських ресурсів.

Вогонь на відкритій території в безвітряну погоду може поширюватися зі швидкістю 1 метр за секунду, а у вітряну – до 10 метрів за секунду; водночас висота полум’я сягає 2-х метрів. Найнебезпечнішою є пожежа, що поширюється при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості. Як правило, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази.

Тому зараз основним спільним завданням для сільгоспвиробників та співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій є забезпечення пожежної безпеки місць збирання, зберігання та переробки зерна й грубих кормів.

Давайте збережемо наш хліб разом!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В області діє 12 зернових ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ