На Тернопільщині активізовуватимуть будівництво

На Тернопільщині активізовуватимуть будівництво

23.07.14 15:54 0 665
Стан будівельної галузі області і житлового будівництва обговорили під час наради 22 липня. Відбулась нарада під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Івана Крисака за участі представників управління містобудування та архітектури.

На піднятті заробітної плати у працівників будівельних організацій області, встановленні реальних цін на новозбудоване житло, а також контролі за діяльністю забудовників наголосив Іван Крисак під час наради. Зокрема, зусилля зосередять на добудові проблемних об’єктів житлового будівництва.

«Будівництво житла, почате усім відомою компанією «Будівельник», уже перейшло усі можливі межі зволікання, - зазначив Іван Крисак. – Тому ми сприятимемо пошуку нового забудовника. Деякі об’єкти, розпочаті цією компанією, уже здали в експлуатацію. Будемо прискорювати завершення процесу будівництва іншої частини житлових будинків».

Загалом, кількість введеного в експлуатацію житла у першому кварталі цього року зменшилась у порівнянні з попереднім роком, зазначив начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Володимир Харченко.

«Значна частина забудовників перебувала в очікуванні змін у роботі Інспекції Держархбудконтролю та запровадженні прозорих процедур прийняття в експлуатацію об’єктів, - зауважив Володимир Харченко. - Також суттєво вплинуло на обсяги введення відсутність продовження дії порядку прийняття в експлуатацію житлових будинків збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт, згідно прикінцевих положень Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", за яким у попередні роки вводилося в експлуатацію до 40 % від загального обсягу. Всього ж у поточному році в області передбачається ввести в експлуатацію 330 тис. кв. метрів загальної площі новозбудованого житла».

За результатами наради Іван Крисак дав доручення управлінню містобудування та архітектури облдержадміністрації організувати проведення моніторингу рівня заробітної платні будівельників та розробити заходи, які сприятимуть зростанню будівництва житла та надходженню інвестицій у будівельну галузь краю.

Довідково:

Зростання обсягів виконання будівельно-монтажних робіт будівельними організаціями області відновили з лютого 2014 вперше за останні півтора року. Підприємства виконали будівельних робіт на суму 282,1 млн гривень за січень-червень 2014 року. Індекс будівельної продукції склав 114,7 %.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківські ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ