Легалізація зброї може вирішити проблему бандитських формувань в Україні, – політтехнолог

Легалізація зброї може вирішити проблему бандитських формувань в Україні, – політтехнолог

24.07.14 08:08 0 664
Запровадження закону про зброю може вирішити проблему бандитизму в Україні. Легальна зброя, всупереч загальним стереотипам, є миротворцем. До прикладу, кавказці під час побутових конфліктів є дуже ввічливими між собою, оскільки кожен із них розуміє, що і в того, і в іншого є кинджал. Тому поводитись потрібно обережно.

Про це під час ефіру програми «Гра У Класику» (щовівторка о 22:25 на телеканалі ZIK) розповів політтехнолог Сергій Гайдай.

«Думки багатьох про те, що, до прикладу, в Америці дозвіл на вільне володіння зброєю є нормою, а у нас люди перестріляють один одного – стереотип. Коли кажуть, що в них нормальні люди, а в нас психічно неврівноважені, це неправильно. Мало хто знає про досвід Молдови, коли вони вирішували проблему масового бандитизму у 90-х. Уряд країни тоді запровадив закон на зразок американського. в Молдові – вільне володіння і застосування зброї, майже таке, як в Америці. Подивіться статистику, таким чином вони вирішили проблему бандитизму. Молдовани ж, за своєю ментальністю, не дуже відрізняються від нас», – вважає Сергій Гайдай.

Також політолог зауважив, що, на його думку, держава не бере на себе зобов’язання убезпечити українських громадян. Тому і потрібно приймати закон про зброю.

Проте, присутня у студії депутат ВР України, уповноважена Президента з мирного врегулювання ситуації на Сході Ірина Геращенко не погодилась з тезою про бездіяльність держави. На її думку, саме зараз українська армія, як ніколи, готова захищати громадян.

«Що означає «армія не бере зобов’язання»? На ми маємо армію, яка набагато більше готова відстоювати незалежність України і виконувати бойові завдання, ніж це було раніше. Мені здається, що дуже важливо, щоб громадяни країни відчували себе в безпеці. Для цього у нас мають бути відповідні силові структури, які забезпечать, в першу чергу, незалежність України, захист суверенітету і, в тому числі, в наших містах і селах. Чи є так ? Очевидно ні, але це той шлях, який ми повинні пройти», – висловилась Геращенко.

Також нардеп погодилась, що українці повинні бути готовими до самозахисту, але тут починати потрібно не зі зброї.

«Нам потрібно не відкуплятися від армії – якщо в тебе є 500 доларів, то можеш відкупитися від мобілізації, якщо немає – то йди служи. Це має бути, як в Ізраїлі, де військова служба – питання честі і обов‘язку для кожного чоловіка та жінки. На жаль, у наш дім постукала війна, привезена зі Сходу, і ми повинні бути готовими до цього. Але починати зі зброї, мені здається, трішки неправильно», – резюмувала Ірина Геращенко.

Повну версію програми дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ