На Львівщині «Ту Стань!» вдев’яте запрошує на середньовічний фестиваль

На Львівщині «Ту Стань!» вдев’яте запрошує на середньовічний фестиваль

24.07.14 09:15 0 604
Як у давні часи Київської Русі, біля підніжжя урицьких скель на Львівщині фестиваль «Ту Стань!» вдев’яте зустріне подорожніх 1-3 серпня.

Про це повідомляють організатори фестивалю.

Як зазначається, кожен відвідувач зможе зануритися в атмосферу давнього ярмарку – спробувати себе як ремісника, отримати консультації народних знахарів, купити натуральні продукти від місцевих мешканців. За традицією, можна буде навчитися середньовічних танців, гри на давніх музичних інструментах, побачити вправність вершників, повболівати за мужніх воїнів на турнірі.

Протягом дня пройде стройова підготовка для бажаючих взяти участь у нічному штурмі фортеці, коли всі воїни поділяться на «захисників» Тустані та «ворогів».

«Зараз працюємо над запуском Тустанського університету – місця, де відбуватимуться лекції та дискусії про культуру в час війни, перекручування української історії, лицарство », – коментує директор Заповідника «Тустань» Василь Рожко.

«Цього року ми запрошуємо всіх небайдужих долучитися до підготовки території зустрічі. Вже з 20 липня в Уричі група організаторів почала розбудову містечка, прибирання та облаштування території і екскурсійних маршрутів тощо. Під час підготовки також відбудеться експедиційний табір, в рамках якого плануємо очистити частину сучасних написів на скелях та відреставрувати двері в церкві св. Миколая», – коментує виконавчий директор зустрічі «Ту Стань!-2014» Орест Кондратович.

Учасників та гостей «Ту Стані!» запрошують прибути до фортеці в одязі українського середньовіччя з простих і натуральних тканин (льон, полотно, вовна) чи у давніх вишиванках, виготовлених не пізніше 60-их років ХХ ст.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ягідно-грибний сезон на ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ